Marketingul serviciilor - marketingul financiar-bancar

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Inca din 1861, a fost ridicata problema crearii unei banci nationale de Ion C. Bratianu, care, in discursul sau rostit in Camera in ziua de 10 ianuarie, a afirmat ca: " atat timp cat nu vom avea o banca nationala nu vor dispare crizele financiare din tara ".Cuvantarea din 10 ianuarie 1861 a lui I. C. Bratianu nu a ramas fara ecou. In februarie 1861, Manolachi Costachi Epureanu, presedinte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketingul serviciilor - marketingul financiar-bancar

Inca din 1861, a fost ridicata problema crearii unei banci nationale de Ion C. Bratianu, care, in discursul sau rostit in Camera in ziua de 10 ianuarie, a afirmat ca: " atat timp cat nu vom avea o banca nationala nu vor dispare crizele financiare din tara ".Cuvantarea din 10 ianuarie 1861 a lui I. C. Bratianu nu a ramas fara ecou. In februarie 1861, Manolachi Costachi Epureanu, presedinte al Consiliului de Ministri si ministru de finante, a publicat in Monitorul Oficial, un proiect lege pentru infiintarea unei banci de scont si circulatie, cu un capital de 12 milioane lei vechi din care 3 milioane sa fie subscris de stat, iar restul de 9 milioane de catre particulari. Proiectul nu a fost votat, deoarece, intre timp, Guvernul Manolachi Costachi a demisionat.

In 1864 a fost fondata Casa de Depuneri si Consemnatiuni. Aceasta institutie, a avut un rol foarte important pana la crearea Bancii Nationale a Romaniei in 1880, intrucat a fost principala banca de emisiune pe teritoriul Principatelor Unite.
In perioada urmatoare, au aparut tot felul de proiecte si incercari, mai ales din cercuri straine, in vederea organizarii unei banci de scont si circulatie.
Creditul Funciar si celelalte institutii financiare, create prin forte proprii, care prospereau, au intensificat discutiile si pregatirile pentru infiintarea unei banci de emisiune.

Infiintarea unei banci de emisiune ramanea, in continuare, o mare nevoie, determinata de interesele generale ale statului sub aspect financiar si valutar, a greutatilor politice din anii 1876-1877.
I.C. Bratianu sustinea ca "ce mult si dureros se simte lipsa unui asezamant financiar puternic si serios, care sa poata da tarii existenta baneasca in vremuri de nevoie ".
La 27 februarie 1880, Guvernul I.C. Bratianu a depus in Camera proiectul unei banci nationale care trebuia sa ajute economia nationala mai mult ca oricare alta institutie.

La 17 aprilie 1880, proiectul, depus de ministrul de finante I.C. Bratianu, a devenit legea prin care se statorniceau normele de organizare a Bancii Nationale a Romaniei, care urma sa-si inceapa activitatea la 1 iulie 1880.
Acest moment important a fost caracterizat de Stefan Zeletin ca "cel mai de seama eveniment in dezvoltarea burgheziei romane moderne, metropola capitalismului nostru bancar ".
Sediul principal al bancii s-a stabilit la Bucuresti cu obligatia de a infiinta sucursale si agentii in principalele orase ale tarii si, in special, in fiecare capitala de judet.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.