Marketingul micilor afaceri Danone

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Produsele lactate Danone existente pe piata romaneasca sunt: iaurturi simple, iaurturi cu fructe, smantana, kefir, deserturi. Dintre acestea, sunt produse la Bucuresti numai iaurturile: gama Natural (Danone Natural-Iaurt, Danone Natural-Iaurt de Baut, Danone Natural Cremoso-Crema de Iaurt) si gama cu fructe (Delicios si Savoarea Fructelor). Celelalte produse sunt importate din Ungaria si Polonia.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketingul micilor afaceri Danone

Produsele lactate Danone existente pe piata romaneasca sunt: iaurturi simple, iaurturi cu fructe, smantana, kefir, deserturi. Dintre acestea, sunt produse la Bucuresti numai iaurturile: gama Natural (Danone Natural-Iaurt, Danone Natural-Iaurt de Baut, Danone Natural Cremoso-Crema de Iaurt) si gama cu fructe (Delicios si Savoarea Fructelor). Celelalte produse sunt importate din Ungaria si Polonia.

In Romania, DANONE este o societate cu raspundere limitata, cu sediul in strada Nicolae Canea nr.96, sector 2, Bucuresti. In fiecare judet al tarii exista filiale, structura acestora limitandu-se la compartimentul de vanzari si cel de distributie, subordonate unui sef zonal de vanzari.
Sigla DANONE reprezinta garantia constanta a calitatii la cele mai inalte standarde.

Doua intreprinderi din industria sticlei, Souchon Neuvessel si Glaces de Boussois anunta fuziunea lor, avand drept scop dezvoltarea pe piata ambalajelor recuperabile.In 1969, BSN cumpara Evian si Kronenbourg devenind dintr-o data numarul unu in Franta pe piata apelor minerale si a berii.In 1973, BSN si Gervais Danone anunta fuziunea lor devenind primul grup alimentar francez.Pentru Gervois Danone, scopul era accelerare dezvoltarii deja consecvente in Europa si in lume iar pentru BSN era vorba de o operatie de crestere externa considerabila care i permiteapenetrarea de noi piete.In 1979, cifra de afaceri atinge 16,5 miliarde FRF.

1980-1990

O noua strategie. In octombrie 1973, razboiul dintre Israel si tarile arabe precum si socul petrolier marcheaza sfarsitul perioadei de expansiune economica pe care Europa il cunoscuse.Grupul decide sa renunte la activitatea din domeniul sticlariei si se centreaza definitiv pe domeniul alimentar.
Omniprezenta in Europa. Deoarece Europa se aproprie din ce in ce mai mult de o piata unica de 320 milioane locuitori, BSN Gervais Danone, decide la inceputul anilor '80 sa-si extinda activitatea.Se intereseaza cu prioritate de tarile ce-i ofera cele mai mari posibilitati de dezvoltare, in special Italia si Spania.Isi multiplica achizitiile societatilor locale, permitindu-i sa devina omniprezenta atat in Europa de Sud cat si-n Germania si Anglia.

Intrarea in domeniul biscuitilor
In 1986, achizitioneaza General Biscuit, datorita noilor cerinte alimentare in plina expansiune. In mai putin de 20 ani, politica europeana a grupului il face sadevina al treilea pe batranul continent in 1989, cifra de afaceri se ridica la 48,7 miliarde FRF.

1990-1996
Consolidarea in Europa
In noiembrie 1989, caderea zidului Berlinului deschide o noua piata in Europa:BSN Gervais Danone trimite imediat echipe in tarile din EST pentru a explora posibilitatile de implantare. Grupul incepe prin a vinde in EST produse fabricate in Vest inainte de a trece la incheierea de joint-ventures cu firme locale sau preluind controlul intreprinderilor existente ca Bolshevik in Rusia, Cokolodovny in Cehia. Paralel acestei extensii in Est, preia controlul unor grupuri din Vest W&R Jacob in Irlanda, Volvic, Mont Dore in Franta, Danone SA in Spania.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.