Marketingul la nivelul IMM

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.95

nivel: Facultate

Alegerea si mentinerea unui segment de piata a devenit mai dificila datorita modificarii caracteristicilor consumatorilor. Prin urmare, managerul unei intreprinderi mici sau mijlocii trebuie sa evalueze conditiile de mediu sub aspectul modificarii unor factori, cum ar fi: obiceiurile consumatorilor, grupele de varsta, veniturile, obiceiurile de consum zonale. Cel mai important factor care influent[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketingul la nivelul IMM

Alegerea si mentinerea unui segment de piata a devenit mai dificila datorita modificarii caracteristicilor consumatorilor. Prin urmare, managerul unei intreprinderi mici sau mijlocii trebuie sa evalueze conditiile de mediu sub aspectul modificarii unor factori, cum ar fi: obiceiurile consumatorilor, grupele de varsta, veniturile, obiceiurile de consum zonale. Cel mai important factor care influenteaza cererea este numarul consumatorilor care au puterea de cumparare necesara pentru a cumpara un anumit produs. Grupele de varsta sunt de asemenea importante intrucat ele manifesta obiceiuri de consum diferite, ceea ce implica strategii de marketing diferite.

Practica a dovedit faptul ca, felul in care intreprinderile mici si mijlocii fac fata concurentei depinde de strategiile pe produse elaborate in sensul ca se pot orienta spre cateva produse, respectiv spre servicii asociate produselor. In fundamentarea acestor strategii este important a fi studiate produsele, serviciile si preturile concurentilor.Fiecare produs are propriul ciclu de viata care poate fi sensibil afectat de aparitia unor produse noi. De aceea pe masura ce produsul parcurge fazele ciclului sau de viata se impune reevaluarea si chiar modificarea strategiilor privind pretul, distributia, promovarea, astfel:

O intreprindere mica sau mijlocie prestatoare de servicii isi desfasoara activitatea intr-un context care intre alte elemente (mediul interior si contactul cu consumatorii), cuprinde si mediul exterior.
Mediul exterior se refera la locul in care se afla consumatorii si concurentii. In acest mediu sarcina managerilor consta in intelegerea nevoilor si dorintelor consumatorilor, precum si in cuantificarea pericolelor, respectiv a perspectivelor oferite de mediul concurential. Aspectele principale care trebuie urmarite in acest cadru sunt:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.