Marketingul american

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.98

nivel: Facultate

Oamenii de afaceri, in cele mai multe natiuni, sunt astazi modele de comportament, fie pozitive, fie negative. Valorile vietii americane din SUA au fost puternic influentate de afaceri; aceste influente, aceleasi, influenteaza acum, de asemenea, alte natiuni. Din cauza ca libera intreprindere sau economia de piata este acum dominata in intreaga lume, multi alti oameni sunt impinsi, uneori impotriv[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketingul american

Oamenii de afaceri, in cele mai multe natiuni, sunt astazi modele de comportament, fie pozitive, fie negative. Valorile vietii americane din SUA au fost puternic influentate de afaceri; aceste influente, aceleasi, influenteaza acum, de asemenea, alte natiuni. Din cauza ca libera intreprindere sau economia de piata este acum dominata in intreaga lume, multi alti oameni sunt impinsi, uneori impotriva vointei lor, catre aceste valori ale economiei de piata.

Businessul american este considerat prototip de business - afacere - pentru oamenii din alte continente. Engleza a devenit limba businessului. Americanii au pietele cele mai mari si fie rau, fie bine, au o influenta extraordinara asupra valorilor personale si businessului. Noi stim si recunoastem ca valorile variaza de la o tara la alta.

Nu toti oamenii de afaceri si manageri americani au aceleasi standarde etice. In plus, este foarte greu a identifica si descrie fiecare set de conditii posibile, deoarece situatiile, de asemenea, difera unele de celelalte. Totodata unele situatii sunt ambigue, respectiv se situeaza in arii cenusii (de exemplu mituirea). Dar sunt cateva principii calauzitoare de bun simt care pot ajuta managerii in considerarea implicatiilor etice ale deciziilor si comportamentelor manageriale. Aceste principii de ghidare ne sunt oferite de James O'Toole si sunt compatibile in principal cu principiul autointeresului.

O teza a responsabilitatii sociale si a eticii manageriale este supunerea fata de lege, de preferat atat in privinta literei, cat si a spiritului ei. Wedtech Corporation, un furnizor de comenzi pentru armata, stabilit in Bronx, era cunoscuta ca primul si cea mai importanta firma care intrebuinta si angaja someri din randurile minoritatilor din South Bronx. Insa compania a colapsat in mijlocul unui scandal care a implicat o serie de plati politice efectuate de executivii firmei pentru a obtine comenzile de la guvern.

Spunerea adevarului este importanta in constituirea increderii in interesantii relevanti. O companie cu reputatie de star, cum se exprima americanii, respectiv o firma buna la care sa lucrezi este Digital Equipment Corporation (DEC). Cand un grup de salariati au cerut companiei sa se priveasca cu mai multa atentie la rata inalta a defectelor aparute la liniile de asamblare a semiconductorilor unde lucrau femeile, DEC imediat a comandat un studiu. Acest studiu a costat cateva sute de mii de dolari si a confirmat ca rata de eroare a fost de 39% in cazul liniilor de asamblare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.