Marketing si management naval - Functia de antrenare

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.75

nivel: Facultate

A construi un echipaj eficient pentru o nava maritima este cu atat mai dificil deoarece se poate intampla ca armatorul, managerul navei sau agentia de crewing sa aiba viziuni diferite asupra managementului, iar multi membri de echipaj pot considera ca sederea lor la bordul navei este doar o perioada de tranzitie daca nu exista o relatie pe termen lung care sa implice loialitate si raspundere din[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketing si management naval - Functia de antrenare

A construi un echipaj eficient pentru o nava maritima este cu atat mai dificil deoarece se poate intampla ca armatorul, managerul navei sau agentia de crewing sa aiba viziuni diferite asupra managementului, iar multi membri de echipaj pot considera ca sederea lor la bordul navei este doar o perioada de tranzitie daca nu exista o relatie pe termen lung care sa implice loialitate si raspundere din partea membrilor de echipaj.

Un aspect pozitiv al activitatii de la bord este acela ca avem de-a face cu o comunite inchisa, ceea ce consituie un mediu ideal pentru construirea unei e 626f51g chipe. Uneori faptul ca se lucreaza dupa un program bine stabilit poate fi un avantaj pentru comandant, alteori insa, in special in cazul echipajelor reduse numeric, datorita acestui fapt pot sa apara probleme deoarece echipajul nu este nimic mai mult decat un numar de persoane izolate care comunica doar atunci cand predau si primesc servicul de cart.

Faptul ca navele sunt bunuri cu valori foarte ridicate ce sunt supuse riscurilor de pierdere, avariere, pot produce pierderi sau pot produce daune prin poluare mediului inconjurator se impune introducerea unor sisteme de management al calitatii.Acest lucru nu se poate obtine decat prin schimbarea atitudinii, cresterea nivelului de pregatire si motivarea personalului.

Atitudinea este adesea un reflex, ea reprezinta o combinatie intre experienta anterioara si asteptarile viitoare ale membrilor echipajului. In atitudinea echipajului se reflecta in mare masura si atitudinea armatorului fata de echipaj. Un rol important in schimbarea atitudinii il are motivarea. Asupra motivarii exista foarte multe teorii, insa exita doar trei cai de de a motiva personalul:

- in cazul in care managerul are o carisma proprie, el nu mai trebuie sa faca nimic pentru a motiva personalul, insa acest lucru se intampla foarte rar
- utilizarea unui sisteme de pedepse si recompense, insa acest lucru depinde in mare masura de resursele pe care le are la dispozitie un manager
- undeva la mijloc se gaseste metoda prin care se cauta automotivarea personalului.

Pentru a fi cu adevarat motivati, cele mai multe persoane doresc sa simta ca isi satisfac o necesitate. Necesitatile unei persoane pot fi multe si foarte variate, dintre multele clasificari ale nevoilor se remarca teoria lui Maslow care imparte sistemul de necesitati in cinci categorii si anume: fiziologice, de securitate, contacte umane si afiliere la grup, statut social si autorealizare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.