Marketing politic

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Puterea este imanenta socialului si politicului. Puterea politica poate fi coercitiva sau necoercitiva si a cunoscut mai multe faze de evolutie (nestructurata, individualizata, institutionalizata).
Pentru Robert Dahl puterea se defineste ca o relatie, unde A exercita o putere asupra lui B in masura in care A obtine de la B o actiune pe care ultimul nu ar fi efectuat-o altfel. Astfel, putere[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketing politic

Puterea este imanenta socialului si politicului. Puterea politica poate fi coercitiva sau necoercitiva si a cunoscut mai multe faze de evolutie (nestructurata, individualizata, institutionalizata).
Pentru Robert Dahl puterea se defineste ca o relatie, unde A exercita o putere asupra lui B in masura in care A obtine de la B o actiune pe care ultimul nu ar fi efectuat-o altfel. Astfel, puterea, departe de a reprezenta un atribut, se prezinta ca o relatie asimetrica, in care Y este o fiinta libera, niciodata complet dependenta.

A - detinatorul puterii
B - subiectul puterii.
Cele doua fete ale puterii sunt autoritatea si legitimitatea. Autoritatea reprezinta relatia asimetrica de sus in jos, dinspre A (detinatorul puterii) inspre B (subiectul puterii) in raport cu un domeniu D de activitate.Autoritatea se prezinta ca o relatie diferentiata ce presupune un raport intre posesorul autoritatii, subiectul si domeniul autoritatii.

Cand posesorul autoritatii este specializat intr-un anumit domeniu stiintific, el detine o autoritate epistemica. Autoritatea epistemica nu poate fi delegata si este exercitata doar de posesor, exclusiv in domeniul sau de competenta. Aceasta autoritate se refera la specializare, iar contestarea pozitiei exprimate de un expert nu se poate realiza decat prin intermediul specialistilor. Autoritatea epistemica nu se poate delega in nici o situatie.

Dar, cand autoritatea priveste coordonarea unui domeniu si se exercita prin directive, atunci aceasta nu se refera la propozitii precum autoritatea epistemica, ci la ordine: autoritatea este deontica. Aceasta autoritate consta in recunoasterea pozitiei ierarhice a celui care o reprezinta de catre subiectii asupra carora se exercita si, spre deosebire de cea epistemica, autoritatea deontica poate fi delegata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.