Marketing forestier

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.93

nivel: Facultate

Daca ar exista tabele care sa exprime un punctaj pentru diferite tipuri de sol, asa cum exista in tarile vest-europene, atunci am putea admite ca toleranta generala a pretului solului forestier pentru 1 ar sa fie intre minim 30 lei (pentru statiuni neproductive si unde exploatarea nu ar fi rentabila in conditii de piata) si maximum 400 lei/ar (cele mai productive soluri forestiere). Experienta di[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketing forestier

Daca ar exista tabele care sa exprime un punctaj pentru diferite tipuri de sol, asa cum exista in tarile vest-europene, atunci am putea admite ca toleranta generala a pretului solului forestier pentru 1 ar sa fie intre minim 30 lei (pentru statiuni neproductive si unde exploatarea nu ar fi rentabila in conditii de piata) si maximum 400 lei/ar (cele mai productive soluri forestiere). Experienta din Elvetia si Franta arata un pret de estimare de 4 lei/ar pentru fiecare punct cu mentiunea unui pret minim de 30 lei/ar (approx. 1000 Euro/ha).

Pentru a departaja solurile forestiere in cadrul limitelor de toleranta a pretului, exista tabele care furnizeaza pentru fiecare asociatie forestiera (pentru cele cinci clase de fertilitate aferente) un punctaj. Exista o serie de factori de influenta a pretului solului forestier:: Aprecierea sanselor de castig viitoare.Evaluarea influentelor suplimentare care maresc sau micsoreaza valoarea (valoarea depinde in mod decisiv de influente, evaluate dupa spusele expertului, caci valoarea maximala a arboretului nu va putea fi realizata decat pe termen lung).

Costurile generale de administrare nu sunt luate in considerare, fiind vorba de o proprietate forestiera privata mica, fara o organizare reala. Pretul si costul recoltarii lemnului pentru industrie si pentru energie se va calcula pe baza pietei regionale la care se adauga pretul de dimensionare a lemnului pentru transport cu camionul

Pentru a facilita comertul in interiorul Comunitatii Europene si compilarea unor statistici comparabile ale productiei, marketingului, consumului si preturilor lemnului brut la nivelul Comunitatii a fost stabilit un sistem comun pentru masurarea si clasificarea lemnului in stare bruta prin directiva Consiliului Nr. 89/68, directiva ce a fost transpusa in legislatia romaneasca prin Ordonanta de Guvern 1090/09.11.2000 privind masurarea, clasificarea si marcarea lemnului in stare bruta, fara a se elabora norme de aplicare pana in prezent.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.