Marketing direct

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.70

nivel: Facultate

Principala activitate a firmei este producerea de material promotional ce poate fi personalizat la cererea clientului. Articolele sunt confectionate din materie de prima calitate, de origine italiana. Ele sunt tratate si sunt ceea ce standardele de calitate vest - europene denumesc "eko-tex" din punctul de vedere al calitatii (produse ecologice). Numarul salariatilor a crescut vertiginos de la 8 p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketing direct

Principala activitate a firmei este producerea de material promotional ce poate fi personalizat la cererea clientului. Articolele sunt confectionate din materie de prima calitate, de origine italiana. Ele sunt tratate si sunt ceea ce standardele de calitate vest - europene denumesc "eko-tex" din punctul de vedere al calitatii (produse ecologice). Numarul salariatilor a crescut vertiginos de la 8 persoane in 1993 la 800 in 2006. Firma se situeaza in topul celor mai bune firme cu profil textil, in special in ceea ce priveste productia de imbracaminte sport pentru ciclisti.

Pentru mentinerea in fata concurentei, firma "S.C. Cottontex S.R.L." trebuie sa aplice o serie de strategii, printre care:\
• Marirea productivitatii avand in vedere utilajul deja existent in dotare in sectoarele de croit si transfer grafica digitala, cat si prin modernizarea utilajelor din sectorul confectii si serigrafie. Prin abordarea unui concept managerial ce foloseste toate resursele umane, morale si financiare in mod optim se va mari productia. Acest considerent este foarte important in vederea asigurarii livrarii unor comenzi mari, cu beneficii, fara a fi necesare efectuarea de ore suplimentare ce pot creste pretul produsului, acesta devenind neeficient sau poate uza moral personalul angajat.
• Identificarea unor surse competitive de materii prime autohtone
• Atragerea clientilor ce doresc produse din catalogul de oferta al firmei sau produse ce au personalizare grafica la comanda, pentru a elimina pericolul unui colaps al firmei in cazul in care companiile ce asigura productia Lohn (in procent de 80% din productia totala a "S.C.Cottontex S.R.L") i-si retrag comenzile si le directioneaza catra o alta piata.
Astfel, aceasta strategie din urma, cat si interesul pentru castigarea de noi clienti,devine strategia optima in momentul de fata pentru firma "S.C. Cottontex S.R.L." Timisoara. Punerea in aplicare a acestei strategii nu se poate realiza intr-un timp scurt, dar implementarea ei devine absolut necesara pentru ca societatea sa nu-si pericliteze pozitia dobandita pe piata produselor de imbracaminte pentru ciclisti si a produselor de textile in general.

2. Managerul unei edituri a luat decizia de a lansa pe piata o colectie de 12 volume de culegeri de probleme la diferite discipline destinate populatiei scolare intre 11-18 ani. Pretul unui volum va fi de 3 euro.
Pt. implementarea deciziei trebuie elaborat un plan de Marketing ce va fi testat prin reviste (vezi cap.4). Acest plan va fi realizat de directorul de M. Presupunem ca sunteti director de M. Si trebuie sa rezolvati urmatoarele probleme:

Ce publicatii pilot veti utiliza pentru testare?
In scopul testarii pe piata a celor 12 volume de culegeri de probleme se vor folosi ca publicatii pilot acele reviste care se adreseaza in primul rand atentiei cadrelor didactice, tinand cont ca elevii lucreaza dupa culegeri recomandate de profesorii/invatatorii lor. Aceste fiind: "Tribuna Invatamantului", "Gazeta de Matematica", "Evrika! Revista de Fizica", "Limba si Literatura", " Romania Literara".

Se vor folosi si editii regionale? De ce da? De ce nu?
Se vor folosi doar editii de interes national avand in vedere importanta acestui subiect (cum ar fi educatia), cat si componenta socio-demografica a publicului caruia se adreseaza aceste reviste. Un alt motiv care vine in favoarea acestei alegeri este importanta realizarii unei difuzari controlate.

Intocmiti o schema circulara a revistelor selectionate indicand publicatiile suplimentare pe care intentionati sa le includeti in schema, in situatia in care publicatiile pilot dau rezultate bune.
In aceasta etapa urmeaza testarea in publicatii care se adreseaza de data aceasta unui public mai larg, reprezentat de tineri intre 11-18 ani si adulti.

Pregatiti un program de aparitie determinata . Momentul cand veti lansa campania in publicatiile pilot si perioada cand va avea loc extinderea programului dvs de cumparare de spatiu in media.
Momentul de inceput al campaniei va fi luna septembrie. Tinand cont ca publicatiile alese sunt reviste lunare, perioada de extindere a programului se va face dupa 4-6 luni, in functie de impactul de raspuns la insertia de testare.Ce format de reclame veti utiliza? Reclama va aparea in alb si negru , in 2 sau 4 culori?
Pentru revistele pilot din prima faza reclama va aparea in 2 sau 4 culori, in functie si de structura revistei si armonizarea cu aceasta.Cum veti urmari eficienta programului?
Eficienta programului ve fi urmarita prin inregistrarea numarului de comenzi solicitate in urma anuntului publicitar . Acesta va contine alaturi de ofertele de pret promotionale si adresele la care se pot face comenzi.

3. Editura SedcomLibris Iasi produce imprimate pentru agentii economici. Are o baza de date clienti formata din 15000 firme
Managerul general a luat decizia de a testa eficienta telemarketing-ului. In consecinta se impune elaborarea unui plan de catre departamentul de M. Sunteti directorul de M. al editurii si va solicitam sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

Cum veti aprecia momentul epuizarii stocurilor de catre clientii dvs? Ce date veti utiliza? Ce masuri se impun?
Momentul epuizarii stocurilor va fi apeciat in functie de frecventa cu care un agent economic face o noua comanda , cat si de dimensiunea comenzii. Pentru aceasta se vor consulta fisele de comenzi pe clienti.
Ce date ati putea solicita de la fiecare client in cursul apelului telefonic?

Ce oferte speciale ati putea face in vederea realizarii de vanzari repetate prin telefon.In functie de numarul de imprimate vandute, cat si frecventa comenzilor se pot oferi discounturi promotionale, atat pentru clientii existenti cat si pentru cei potentiali.Care va fi durata minima si maxima a unui contact telefonic?Durata unui contact telefonic va fi intre 5 si 15 min.Cum veti aprecia eficienta telemarketig-ului?Eficienta va fi apreciata dupa volumul comenzilor si frecventa acestora in raport cu numarul de apeluri telefonice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.