Marketing Coca-Cola

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aparut catre sfarsitul perioadei revolutiei industriale, in prima faza de dezvoltare a marketingu-lui, preocuparile specialistilor s-au axat mai intai pe probleme de principiu, ulterior aceste preocupari au fost orientate spre dezvoltarea instrumentelor metodicii, iar astazi se pune problema introducerii marketing-ului ca politica a intreprinderii, generalizata la toate domeniile activitatii desfa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketing Coca-Cola

Aparut catre sfarsitul perioadei revolutiei industriale, in prima faza de dezvoltare a marketingu-lui, preocuparile specialistilor s-au axat mai intai pe probleme de principiu, ulterior aceste preocupari au fost orientate spre dezvoltarea instrumentelor metodicii, iar astazi se pune problema introducerii marketing-ului ca politica a intreprinderii, generalizata la toate domeniile activitatii desfasurate.
Inainte si dupa cel de al doilea razboi mondial, intreprinderile produceau bunuri a caror cerere era superioara ofertei, in cele mai multe cazuri consumatorul nu avea posibilitatea sa aleaga, problema principala a intreprinderii fiind de a sti sa produca bine: a fost etapa economiei de productie.

Dupa anii '60, oferta a devenit aproape egala cu productia. Problema intreprinderii era de a sti sa vanda: a fost etapa economiei de distributie. Intreprinderile au considerat ca marketingul consta in a exercita o presiune asupra pietei (forta de vanzare, publicitate, promovare, marketing direct).In anii '70-'80, oferta a devenit superioara cererii. Consumatorul avea de unde alege intre mai multe produse ce indeplineau aceeasi functie; problema principala a intreprinderii era de a sti ce sa produca pentru a satisface mai bine pe consumator: a fost etapa economiei de piata. Intreprinderile si-au dezvoltat serviciile de studiere a pietei.

In prezent, datorita presiunii consumerismului, legile, reglementarile devin din ce in ce mai importante. Problema intreprinderii este de a sti daca ea are dreptul de a vinde si in ce conditii : este etapa economiei mediului. Intreprinderea are grija de a tine seama de dorintele publicului.Intr-o prima etapa am putea defini marketingul ca un ansamblu de instrumente si tehnici care permit prevederea, satisfacerea si descoperirea nevoilor consumatorului, cu realizarea de profit. Intr-o a doua etapa, vom defini marketingul ca un ansamblu de instrumente si tehnici care permit optimizarea relatiei pe care intreprinderea o are cu publicul.

Activitatea de marketing a cunoscut o dezvoltare rapida, dupa anul 1960, in tarile dezvoltate, in special in SUA, dupa care urmeaza Anglia, Franta, Germania si Suedia, integrandu-se tot mai adanc in activitatea economica.
Multi economisti si oameni de afaceri occidentali apreciaza ca decada anilor 1960 poate fi considerata drept "decada marketing-ului", spre deosebire de perioadele precedente ale secolului al XX-lea, cum au fost: decada finantelor (1900-1910), decadele productiei (1910-1950) si decada progresului tehnic (1950-1960).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.