Marketing - pensiune turistica

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.55

nivel: Facultate

Turismul rural se adreseaza deopotriva clientilor romani si straini, putem alege dintr-o gama extrem de variata de activitati si de locuri de vizitat. Putem schia in statiuni montane traditionale sau construite in acest scop sau putem sa trandavim la soare pe plajele Marii Negre. Putem face drumetii in locuri inca neumblate, unde raurile au apa cristalina, sau putem explora cu barca cei 5 640 km2 [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketing - pensiune turistica

Turismul rural se adreseaza deopotriva clientilor romani si straini, putem alege dintr-o gama extrem de variata de activitati si de locuri de vizitat. Putem schia in statiuni montane traditionale sau construite in acest scop sau putem sa trandavim la soare pe plajele Marii Negre. Putem face drumetii in locuri inca neumblate, unde raurile au apa cristalina, sau putem explora cu barca cei 5 640 km2 de salbaticie din Delta Dunarii.

Putem admira, de asemenea, fortarete medievale, manastiri construite in stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate.

In Transilvania, pionul principal in jurul caruia ne invartim, putem asista la festivaluri populare care reprezinta o manifestare autentica a obiceiurilor locale, si nu doar un spectacol special destinat vizitatorilor. Sculpturile in lemn sau obiectele de ceramica pe care le cumpara si sunt facute pentru a fi folosite cu placere, ele nu reprezinta simple suveniruri lipsite de valoare. Unul dintre aspectele extraordinare care caracterizeaza aceasta tara este patrimoniul ei folcloric.

Localizarea Romaniei la intretaierea mai multor drumuri europene faciliteaza accesul aici pe toate caile - cu avionul, masina, trenul sau vaporul. Mai mult decat atat, putem vizita toate aceste locuri profitand de confortul oferit de tot mai multe hoteluri si restaurante, de reteaua interna de transport aerian, pe calea ferata sau cu autobuzul, toate la preturi surprinzator de scazute. Specialitatile culinare locale si vinurile de regiune sunt o adevarata revelatie. "Romania merita sa fie vizitata"

Forma de turism care pare sa fie in continua crestere este turismul rural, turistii preferand aceasta deoarece reprezinta o oportunitate de relaxare, un mod de scapare din aglomeratia si poluarea urbana. Numarul pensiunilor turistice , agroturistice si agromontane e in continua crestere, calitatea serviciilor acestora si modul de organizare fiind treptat in continua crestere.

II.Prezentarea zonei
1.Transfagarasanul (trans + fagaras) sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania. Drumul leaga regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia si a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din muntii Romaniei, care face parte din Carpatii Meridionali .

Transfagarasanul este cea mai inalta sosea din Romania, urcand pana la 2042 m , drumul in trepte foloseste serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice masina; are doua benzi care se intind pe o lungime de 92 de kilometri , datorita serpentinelor si drumului in rampa viteza de rulare este de 40 km/h . Pe intregul traseu sunt construite 27 de viaducte si poduri si cel mai lung tunel avand 887 de metri si strabate muntele Paltinul. Aerisirea tunelului se face natural datorita curentilor de aer extrem de puternici. Banda de circulatie prin tunelul neiluminat are doar 6 metri latime si un trotuar de un metru latime.

Drumul este inchis de la sfarsitul lunii Octombrie pana in luna Iunie datorita zapezii care acopera drumul.Transfagarasanul incepe din comuna Arefu, in judetul Arges, la kilometrul 61 al DN7C si se termina in comuna Cartisoara (Sibiu), la intersectia cu DN1. Are circa 91,5 kilometri lungime si doua benzi de circulatie. Este un drum in rampa cu multe serpentine.

2. Comuna Cartisoara
Comuna Cartisoara este situata la sud-estul judetului Sibiu , in mijlocul tarii Oltului, la poalele muntiilor : Arpasel, Balea, Valea Doamnei si Laita. La Est se invecineaza cu satul Arpasul de Sus , apartinator comunei Arpasul de Jos , la Vest cu hotarul satului Scorei, apartinator comunei Porumbacu de Jos, la Sud cu judetul Arges , iar la Nord cu hotarul comunei Carta . Teritoriul comunei are suprafata de 8.576 ha . In forma alungita pe directia Nord-Sud , fiind traversata pe axul longitudinal de apa cristalina a raului Balea si de soseaua Transfagarasan ( DN 7C).

Cea mai apropiata statie CFR este halta Carta ,situata la 6 km pe soseaua Transfagarasan ( si 4 km pe calea de hotar Cartisoara- Carta) . La o distanta de 8 km se afla gara Arpasu de Jos , folosind soseaua Transfagarasan , dar si drumul comunal nr. 48 , Cirtisoara -- Arpasul de Jos . Drumul comunal nr. 49 face legatura intre comuna Cirtisoara si Arpasul de Sus.

Baza economica a comunei o formeaza agricultura .
3.Atractiile zonei
3.1.Obiective turistice
1. Muzeul satesc Badea Cartan

Amplasat in zona centrala a satului Oprea Cartisoara , ansamblul muzeal este structurat de doua componente principale : vechiul conac Teleki si casa batraneasca, azi casa memoriala, in care se presupune ca a copilarit Badea Cartan. Muzeul a fost deschis in 1968, iar colectiile sale sunt deosebit de valoroase. Pot fi admirate obiecte etnografice, inventar manufacturier (mai ales sticla A de glajarie A>>, cu piese din secolele al XVIII-lea si al XlX-lea), o splendida colectie de icoane.

Personalitate marcanta a timpului sau, Gheorghe Badea Cartan (1849-1911), carturar si patriot roman, a cutreierat cu desaga pe umar cancelariile europene, adunand cantitati enorme de carti si publicatii romanesti pe care le trecea, cu riscul de a fi inchis, in Transilvania. Biblioteca aflata in muzeu adaposteste doar o parte din comorile ce au trecut muntii in desagii lui Badea Cartan.

2. Biserica Ortodoxa cu Hramul " Buna Vestire" din Parohia Streza
Considerata monument arhitectural, este situata in centrul parohiei, la distanta de 1600 m de drumul Transfagarasanului, asezarea bisericii fiind de la vest spre est.

Biserica este zugravita in intregime in interior cu fresca lucrata de mesteri zugravi din familia lui Lazar Grecu din Sasausi si terminata in 1824, dupa iconografia bisericii ortodoxe.
Este construita in stil romanic, in forma de nava, din piatra de riu si caramida, acoperita cu tigla solzi.Linga poteca de intrare in biserica este o troita din piatra cu Rastignirea Domnului, zugravita de Matei Purcariu Timforea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.