Marketing-ul in era postmodernista

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Trecerea de la modernism la postmodernism constituie o piatra de hotar in evolutia marketingului. in conceptia modernismului, piata este o reflectare a teoriei jocurilor cu suma zero: ceea ce castiga un partener este o pierdere pentru celalalt partener. Modernismul a promovat ideea de progres linear nelimitat, precum si productia de masa. in societatea postmodernista pietele sunt entitati cultural[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marketing-ul in era postmodernista

Trecerea de la modernism la postmodernism constituie o piatra de hotar in evolutia marketingului. in conceptia modernismului, piata este o reflectare a teoriei jocurilor cu suma zero: ceea ce castiga un partener este o pierdere pentru celalalt partener. Modernismul a promovat ideea de progres linear nelimitat, precum si productia de masa. in societatea postmodernista pietele sunt entitati culturale, astfel ca nu este suficient sa se fabrice in masa produsele pentru a avea costuri reduse, iar distribuirea nu trebuie sa se faca intr-o maniera identica, folosind aceleasi mesaje publicitare oriunde si oricand.

Postmodernismul ofera ca solutii asimilarea modulara de variante si varietati de produse, bazata pe noile tehnologii care permit serii mici, fara anularea economiilor de scara. in marketing, postmodernismul se exprima printr-o deplasare a importantei bunurilor de la substanta sociala a produselor economiei industriale, catre intangibilitatea - informatiei si seviciilor. Mutarea centrului de greutate de la producator la consumator capata noi dimensiuni. Diferentierea bazata pe informatie dirijeaza procesul prin care semnalele adecvate despre produse si servicii ajung la cei vizati, in flecare veriga a lantului ce leaga producatorul de consumatorul final. Piata va fi o reflectare a teoriei jocurilor cu suma pozitiva.

Marketingul, ca principii, viziune si filozofie, este neschimbat, astfel incat conceptele de baza, mixul de marketing si cercetarile de marketing isi mentin valabilitatea, ramanand neclintite. Se modifica insa realitatile la care se aplica marketingul, prin aparitia unui nou cadru de viata sociala si a noilor infrastructuri create de progresele tehnologice. Modificarile ambiantei determina noi orientari aie ofertelor pietei, referindu-se la schimbarile demografice care vor restructura cererea, la revolutia tehnologica, la marketingul relatiilor si la noi directii in domeniile satisfacerii cererii clientului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.