Marile magazine populare

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aceste magazine au aparut in Anglia si s-au dezvoltat in principal in anii '20 si '30. Dupa al doilea razboi mondial au fost create cam peste tot in Europa, pana in anii '70 cand situatia competitiva a devenit mai dificila.Primele puncte de vanzare de acest tip au aparut la inceputul secolului al XX-lea. F. W. Woolworth a inaugurat primul sau magazin european in 1909 (aceeasi firma isi deschisese [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marile magazine populare

Aceste magazine au aparut in Anglia si s-au dezvoltat in principal in anii '20 si '30. Dupa al doilea razboi mondial au fost create cam peste tot in Europa, pana in anii '70 cand situatia competitiva a devenit mai dificila.Primele puncte de vanzare de acest tip au aparut la inceputul secolului al XX-lea. F. W. Woolworth a inaugurat primul sau magazin european in 1909 (aceeasi firma isi deschisese primul punct de vanzare in SUA in 1879), si in 1914 Marks & Spencer avea aproximativ 100 de Penny Bazaar.

Dar adevarata dezvoltare a magazinelor populare - "variety stores" in Marea Britanie - nu a demarat decat intre 1925 si 1933, cand lanturile de mari magazine au decis sa se diversifice cu aceasta forma. Cresterea acestei forme a fost incetinita in anii '40 in Germania, Belgia, Franta si Olanda din cauza masurilor legislative vizand limitarea dezvoltarii marilor suprafete, in vreme ce ea a continuat in Marea Britanie unde asemenea constrangeri nu existau. Sa amintim doar de Wallworth care s-a extins la fel de repede ca in 1939; poseda 700 de magazine, apoi 1000 in1950 si 1150 in 1960.

In decursul anilor '50 si '60, dezvoltarea acestei forme s-a generalizat cam peste tot in Europa si magazinele populare dispuneau la vremea respectiva de o importanta cota de piata a marii distributii; ele jucau de asemenea un rol important in promovarea principalelor marci industriale.In anii '70, concurenta devine mai dura odata cu aparitia si dezvoltarea foarte rapida a hipermagazinelor si, intr-o mai mica masura, a magazinelor "hard discount". Mai mult, segmentarea crescanda a consumului alimentar si fragmentarea pietelor de masa pun "variety store"-urilor aceleasi dificultati pe care le cunoscusera deja marile magazine; asadar, ele trebuie sa se resemneze in a-si reduce si ele asortimentul limitand categoriile de produse tratate.

Numarul de puncte de vanzare a trecut astfel de la 3500 la inceputul anilor '70 la 3000 spre 1990. Tot in anii '70, suprafata medie a punctelor de vanzare creste si ramane mai mult sau mai putin stabila in anii '80. De altfel, multe din micile magazine traditionale trebuie sa inchida si un anumit numar de mici suprafete (600-800 m2) sunt inaugurate, mai ales in Germania.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.