Marile descoperiri geografice - exploratori

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Expeditia lui Columb s-a desfasurat intre anii 1493-1496. Vestea descoperirii noilor pamanturi si mostrele aduse de Columb dupa prima sa calatorie in vest, au creat o stare de entuziasm general, bazat si pe speranta de a gasi aur din ce in ce mai mult.
Noua flota era compusa din 17 vase si 1700 de oamenide diferite meserii. Pe langa provizii, Columb a mai incarcat diferite soiuri de seminte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marile descoperiri geografice - exploratori

Expeditia lui Columb s-a desfasurat intre anii 1493-1496. Vestea descoperirii noilor pamanturi si mostrele aduse de Columb dupa prima sa calatorie in vest, au creat o stare de entuziasm general, bazat si pe speranta de a gasi aur din ce in ce mai mult.
Noua flota era compusa din 17 vase si 1700 de oamenide diferite meserii. Pe langa provizii, Columb a mai incarcat diferite soiuri de seminte, puieti de pomi fructiferi, butuci de vie,cai, vite si porci. La 25 septembrie 1493, amiralul inalta pavilionul pe "Maria Galante" si ridica ancora din portul Cadiz.

Din Insulele Canare s-a indreptat spre vest cu 12 mai la sud, in intentia de a intalni "pamanturile caraibilor ca mananca oameni" si "insulele fecioarelor", despre care se aflase ca sunt la sud de Espanola. Directia a fost bine aleasa, traversarea facandu-se doar in 20 de zile. Aceasta ruta a devenit ulterior cea mai folosita de corabiile care plecau spre"Indiile de Vest". Prima insula intalnitaintr-o zi de duminica a fost botezata"Dominica". Pe urmatoarea au denumit-o "Maria Galante". Aici Columb a debarcat si a infipt steagul castilian, luand in stapanire in mod solemn intregul arhipelag (Antilele Mici).

A debarcat apoi pe insula botezata "Guadelupa" fiind uimiti de cele vazute. Diego Alvares Chanca, medicul celeo de-a doua expeditii, noteaza: "In case am gasit o multime de oase si cranii menesti, atarnate ca niste vase... caci pe aceste trei insule traiesc caraibii(canibalii); ei erau plecati in incursiune pe insulele locuite de indienii arawaki pasnici... de unde iau... femei cate pot, in special pe cele tinere si frumoase... Pe barbatii ucisi ii mananca pe loc iar pe prizonieri ii duc si ii mananca in satele lor". Columb a eliberat cativa captivi, pe care i-a luat apoi drept calauze, si a parasit aceste tinuturi macabre.

La 15 noiembrie spaniolii au zarit un pamant muntos alcatuit din circa 40 de insulite pe care Columb le-a numit "Insulele fecioarelor"(Insulele Virgine). Ziua urmatoare au descoperit o insula mare cu paduri magnifice si golfuri excelente pe care au botezat-o "San Juan Batista"(Sfantul Ioan Botezatorul)-azi Puerto Rico.
Au ajuns in fortul Navidad, la 27 noiembrie, seara. Totul parea mort. S-au tras 2 lovituri de tun; nici un raspuns, nici o lumina. Dimineata au constatat ca totul era distrus

Columb a hotarat sa construiasca un nou oras, intr-unloc mai bine aparat, langa MonteCristi, la mica distanta de Cibao "pamantul aurului". La 7 decembrie 1493 acest oras a fost botezat "Isabela". Aloso Hijeda, trimis in interiorul sa localizeze zona raurilor aurifere, gaseste chiar el o pepita de 9 uncii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.