Marile descoperiri geografice

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.83

nivel: Facultate

La 8 iulie 1497 de pe puntea corabiei-amiral "Sao Gabriel" Vasco da Gama a dat semnalul de pornire a micii lui flote, compusa din partu corabii spre India.. La 15 iulie trecura pe langa arhipelagul Insulelor Canare. In noaptea de 16 spre 17, trecura de Tropicul Racului.. La 22 noiembrie trecu de Capul Bunei Sperante aflandu-se acum pe drumul spre Indii. In ziua de 25 noiembrie ancoreaza in golful [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marile descoperiri geografice

La 8 iulie 1497 de pe puntea corabiei-amiral "Sao Gabriel" Vasco da Gama a dat semnalul de pornire a micii lui flote, compusa din partu corabii spre India.. La 15 iulie trecura pe langa arhipelagul Insulelor Canare. In noaptea de 16 spre 17, trecura de Tropicul Racului.. La 22 noiembrie trecu de Capul Bunei Sperante aflandu-se acum pe drumul spre Indii. In ziua de 25 noiembrie ancoreaza in golful pe care il boteza Sao Braz (Mossel-Bay). La 1 martie portughezii au ajuns in rada primului mare port de pe coasta de rasarit a Africii, Mozambic.

La 24 aprilie pornira spre aceanul Indian, spre India. In 23 de zile mica flota portugheza impinsa de musonul de sud-est trecu marea si in ziua de 18 mai au au atins coasta Malabarului cu orasul Calicut.Astfel ta tinta calatoriei lui Vasco da Gama era atinsa Portughezii ajunsesera in India. Era in ziua de 20 mai 1498 . Orasul Calicut era socotit, cel putin de negusttorii arabi si indieni, "al cincilea port al lumii" In cele trei luni cat a stat Vaso da Gama in India, oamenii lui au numarat numai la Calicut peste 1500 de corabii de comert care plecau si veneau zi si noapte in port. La 20 septembrie escadra portugheza atinse insulele Laccadive .

La 5 octombrie Vasco da Gama a luat drumul Africii spre vest .La 2 ianuarie ajunge in Magadoxo.Apoi amiralul se indrepta spre Melinda unde ajunge la 7 ianuarie. La 1 februarie mica escadra era in dreptul insulei Mozanbic iar la 3 martie in golful Sao Braz. La 20 martie dubla Capul Bunei Sperante pornind spre tara. La 25 martie ajunse la Rio Grande. Vasco da Gama a ajuns la Lisabona la 29 august 1499, unde a fost primit cu mari onoruri. El facuse inconjurul Africii .

Astfel pana la sfarsitul secolului al XV-lea se pun bazele domeniului colonial portughez pe coastele apusene si rasaritene ale Africii .
_ Bogatiile aduse din India au determinat monarhia spaniola sa accepte proiectul lui Cristofor Columb de a ajunge in Indii evitand ruta portugheza si navigand spre vest. Columb se baza pe teoria abatelui francez Pierre d`Ailli care afirma sfericitatea Pamantului si pe harta astronomului florentin Toscaneli Columb a efectuat mai multe calatorii .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.