Marile descoperiri geografice

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.55

nivel: Liceu

Oficial, Cristofor Columb a descoperit America, dar exista dovezi conform carora normanzii au fost primii care au descoperit teritoriul american, ei au pasit pe aceste meleaguri cu 5 secole inainte de Cristofor Columb, descoperind mai intai Groenlanda, la sfarsitul secolului 10, sub conducerea lui Eric cel Rosu, iar apoi sub conducerea fiului lui Eric cel Rosu au debarcat pe coasta sudica a Golful[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marile descoperiri geografice

Oficial, Cristofor Columb a descoperit America, dar exista dovezi conform carora normanzii au fost primii care au descoperit teritoriul american, ei au pasit pe aceste meleaguri cu 5 secole inainte de Cristofor Columb, descoperind mai intai Groenlanda, la sfarsitul secolului 10, sub conducerea lui Eric cel Rosu, iar apoi sub conducerea fiului lui Eric cel Rosu au debarcat pe coasta sudica a Golfului Sfantul Laurentiu.

Descoperirea Americii se datoreaza "unei erori norocoase". Pe baza credintei ca pamantul este rotund si ca Apusul Europei nu este separat de Extremul Orient decat prin Oceanul Atlantic, Cristofor Columb a pornit, in 1492, sa descopere drumul Indiilor spre vest si a nimerit, fara sa-si fi dat seama, in America.

La 3 august 1492, Columb parasi portul Palos cu trei corabii si 120 de oameni, corabia pe care era imbarcat Cristofor Columb se numea Santa Maria, celelalte se numeau Nina si Pinta. Dupa ce atinse insulele Canare, se avanta in necunoscut. Impinse de un vant favorabil, corabiile mergeau atat de repede, incat, in zorii zilei de 12 octombrie, marinarii zarira la marginea orizontului o fasie de pamant.

Columb credea ca se afla in fata Cipangului. In realitate, se afla in fata insulelor Bahama. Peste cateva zile, el descoperi insula Cuba pe care o lua drept Cipangu, apoi insula Haiti pe care, din cauza climei sale asemanatoare Spaniei, o boteaza Espanola. Toate eceste insule erau locuite de bastinasi bruni, aproape goi, dar impodobiti cu obiecte de aur.

Convins ca a ajuns in Indii, Columb i-a numit indieni. Dupa ce, din resturile uneia din corabiile sale naufragiate, a construit prima tabara spaniola in Haiti, Columb a ordonat intoarcerea si, la 15 martie 1493, a sosit in Spania, cu doi haitieni si cateva mostre de aur, incredintat ca a descoprit tara aurului.

Columb a mai facut inca trei calatorii in America. In cursul celei de-a doua (septembrie 1493 - iunie 1496), a descoperit o serie de insule din grupul Antilelor mici, locuite de caraibii salbatici, dar inteligenti, a ajuns apoi la Espanola, unde a gasit fortul de lemn distrus si garnizoana macelarita; iar in drum spre Cuba a descoperit Jamaica.

Convins ca la Cuba a atins continentul asiatic, s-a intors la Cadiz.
Expeditia a treia (mai 1498 - noiembrie 1500) l-a condus la gura Orinocului si i-a permis sa atinga pentru prima oara continentul nou, iar in cursul calatoriei a patra (mai 1502 - noiembrie 1504), a explorat litoralul Americii Centrale si a venit in contact cu civilizatia maya din Yucatan.

In concluzie, aceste descoperiri geografice au dus la lumea de azi. Dupa cum ati putut observa s-au descoperit teritorii pe care oricine le cunoaste in ziua de azi, acum ma intreb cum ar fi fost fara ele ?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.