Marile Sperante de Charles Dickens

3x puncte

categorie: Romana

nota: 6.01

nivel: Liceu

O alta etapa a “vietii pline de “sperante”a tanarului este cea petrecuta in Londra, unde incearca sa cunoasca secretele pentru a deveni un gentilman, si pentru a intra in inalat societate, aceasta fiind o aspiratie a sa din tinerete. Incepe sa frecventeze acleasi cercuri de persoane la fel ca si Estella, care acum , o frumoasa domnisoara este curata de multi tineri, printre care [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marile Sperante de Charles Dickens

O alta etapa a “vietii pline de “sperante”a tanarului este cea petrecuta in Londra, unde incearca sa cunoasca secretele pentru a deveni un gentilman, si pentru a intra in inalat societate, aceasta fiind o aspiratie a sa din tinerete. Incepe sa frecventeze acleasi cercuri de persoane la fel ca si Estella, care acum , o frumoasa domnisoara este curata de multi tineri, printre care se numara si Bentley Drummle. Pe masura ce Pip se integreaza in mediul societatii si devine manierat si adopta stilul care este cerut de mediul in care traieste acum, cu atat mai mult se indeparteaza de recunostinta faptului de a duce o viata mai buna.

Influentat de prietenul sau, Herbert Poket, isi ia numele de Hendel. Viata pe care o duce in Londra il schimba, aproape il face de nerecunoscut pentru Joe, cumnatul sau, cand acesta vine sa il viziteze. Spre sfarsitul acestei parti a romanului, lui Pip i se face cunostinta cu binefacatorul sau: Magwitch, evadatul pe care il ajute cu mult timp in urma. Aceasta dezvaluire contribuie si ea la schimbarea launtrica a protagonistului si incheie partea a doua a cartii.

A treia parte a cartii sau a vietii lui Pip prezinta framantarile sale interioare plecand de la socul descoperirii celui care l-a imbogatit. Incet fiecare peronaj isi descopera adevarata identitate si alfam ca Estella, fata pe care o iubeste Pip nu este fiica Domanei Havisham, ci fiica puscariasului ajutat de odinioara de acesta. Mama Estellei este o servitoare in slujba avocatului Jaggers. Estella a fost adopatata de Doamna Havisham si formata dupa un tipar plin de ura si razbinare. Tatal Estellei a fost condamnat in nenumarate randuri de Compeyson, un viciat care asociindu-se cu acesta, il invinueste de toate nertegulile si escrocheriile pe care le face. Asa ajunge Abel Magwith in inchisoare condamnat pentru tot restul vietii.

Tot Compeyson este cel care a facut-o sa sufere pe Doamna Havisham, parasind-o chiar in ziua nuntii dupa ce ii fura o mare parte din avere. Magwitch este condamnat la moarte si dar se sfarseste inainte de infapuirea sentintei. In acest timp, pana moare, Pip, sub noul sau nume: Hendel, ii va spune acestuia despre fiica sa Estella, ca traieste si ca este indragostit de ea. Compeyson, personajul negativ al romanului moare. Estella care se casatorise cu Bentely Drummle, pune capat acestui mariaj nereusit si se intoarce la Pip, un om devenit bogat in urma unor afaceri cu o companie de navigatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.