Maresalul Ion Antonescu

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

In 1911, avand gradul de locotenent, este admis primul In Scoala superioara de razboi, unde se remarca prin fermitatea caracterului sau si mai ales prin claritatea si judecata hotararilor sale.
In 1913, cu gradul de capitan, Il gasim ca sef al biroului operatii, In statul major al Diviziei I de cavalerie, calitate In care se distinge In operatiunile din Bulgaria, ceea ce Ii aduce cea mai In[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Maresalul Ion Antonescu

In 1911, avand gradul de locotenent, este admis primul In Scoala superioara de razboi, unde se remarca prin fermitatea caracterului sau si mai ales prin claritatea si judecata hotararilor sale.
In 1913, cu gradul de capitan, Il gasim ca sef al biroului operatii, In statul major al Diviziei I de cavalerie, calitate In care se distinge In operatiunile din Bulgaria, ceea ce Ii aduce cea mai Inalta distinctie de atunci, "Virtutea Militara" de aur, acordata numai la doi ofiteri, pe Intreaga armata.In anii 1914 si 1915, In functia de comandant al escadronului de elevi de la Scoala Militara de Cavalerie, dezvolta si Inalta educatia morala si virtutile ostasesti ale viitorilor ofiteri In cel mai Inalt grad.

Deosebit de concludente cu privire la personalitatea elevului si apoi a ofiterului Ion Antonescu sunt notarile facute de comandantii sai In foile calificative anuale.
In iunie 1904, capitanul Praporgescu nota: "Antonescu a fost tot timpul exemplul camarazilor sai... Inteligent si judecata sanatoasa. Exceptional de bun instructor, Ii prevad un viitor stralucit In arma ", iar capitanul Sturdza nota tot atunci ca: "Elevul Antonescu a fost un elevfoarte bun, el a Indeplinit functia de sergent major la scoala militara. El a fost prezentat M. S. Regelui la inspectie, ca un elev deosebit de bun ".

Seful de Stat Major al diviziei, maiorul Oprescu mentiona In octombrie 1906, Intre altele, In legatura cu Ion Antonescu: "Acest ofiter a Indeplinit foarte bine toate Insarcinarile ce i s-au dat, atat In birou, cat si la companie. Ofiter serios, staruitor, cu judecata sanaAZtoasa, se poate conta pe el In toate Imprejurarile", iar comandantul scolii militare, locotenent colonelul Bassarabescu, a consemnat ca: ,^4 facut cursurile scoalei Intr-un mod cu totul distins. Posedand inteliAZgenta, staruinta si constiinta... Se desemneaza ca un element excelent pentru arma sa. A fost clasificat Intaiul din promotia sa".

In acelasi mod elogios este caracterizat de comandantii sai si In anul 1909. Citez din cele mai semnificative aprecieri:
" Ofiter eminent sub toate raporturile. Se distinge In toate actiuAZnile sale si desfasoara o energie extraordinara. Exceptional de inteAZligent si constiincios. Foarte bun instructor si calaret Indraznet. Iubeste mult calul. Excelent camarad. Conduita exemplara. In fine, este un oftter de mare valoare pe care se poate conta In orice Imprejurare. Ii prevad un viitor stralucit".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.