Marea Britanie - economie

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Agricultura este intensiva, puternic mecanizata si foarte eficienta dupa standardele europene, producind 60% din necesarul de hrana cu doar 1% din populatia activa. Regatul Unit detine mari rezerve de energie constind in carbune, gaze naturale si petrol (ultimele doua exploatate din Marea Nordului). Productia de energie contribuie la PIB cu 10%, una din cele mai ridicate rate din toate statele ind[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marea Britanie - economie

Agricultura este intensiva, puternic mecanizata si foarte eficienta dupa standardele europene, producind 60% din necesarul de hrana cu doar 1% din populatia activa. Regatul Unit detine mari rezerve de energie constind in carbune, gaze naturale si petrol (ultimele doua exploatate din Marea Nordului). Productia de energie contribuie la PIB cu 10%, una din cele mai ridicate rate din toate statele industrializate. Pib-ul pe cap de locuitor in Marea Britanie este de 38.098 de dolari.

Serviciile contribuie la PIB in proportia cea mai insemnata, indeosebi serviciile bancare, de asigurari si de consultanta de afaceri. Ponderea industriei continua sa scada, cu toate ca Regatul Unit ramine cel mai important fabricant european de armament, produse din petrol, computere, televizoare si telefoane mobile. Turismul ocupa si el un loc important, Regatul Unit fiind a sasea destinatie turistica din lume ca popularitate, cu 24 milioane de turisti pe an.

Marea Britanie ramane o destinatie preferata pentru imigrantii europeni - ocupa locul 2 dupa Spania - si este privita ca una din tarile cu cele mai sanatoase economii alaturi de cea a Germaniei.In pofida presiunilor inflationiste economia Marii Britanii a cunoscut o crestere continua in ultimii ani (pentru 57 de trimestre consecutive).

Inflatia se situeaza la un nivel acceptabil in marja de 1 procent in raport cu tinta de 2% vizata de Banca Angliei (2,7% in noiembrie 2006), a doua cea mai scazuta dintre tarile G7. Gradul de ocupare a fortei de munca este la cel mai inalt nivel din ultimii 30 de ani (pentru prima oara in istorie inregistrandu-se 29 de mil. de persoane active ocupate), cu o rata a somajului de 5,6%.

Investitiile in mediul de afaceri au fost estimate a creste cu aproximativ 5,75% in anul 2006, reprezentand aproximativ 10% din produsul intern brut. In acelasi timp, profitabilitatea mediului de afaceri britanic a inregistrat o cifra record in trimestrul trei al anului 2006, conform datelor statistice oficiale.

Marea Britanie are incheiate peste 100 acorduri si conventii cu alte tari, pentru evitarea dublei impuneri.Guvernul britanic apreciaza ca, prin aceste masuri, Marea Britanie creaza cel mai favorabil regim fiscal pentru IMM din tarile industrializate.Nivelul general al TVA este de 17,5%. Intreprinzatorii particulari si firmele platesc TVA doar daca realizeaza un volum de afaceri de peste 61.000 lire/an.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.