Marea Britanie

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.85

nivel: Gimnaziu

Raurile sunt scurte, dar cu debite importante, ceea ce le face navigabile : Tamisa, Severn(cel mai lung), Trent, Shannon, Exe, Avon, Tees, Ouse.
Clima Angliei este moderata, oceanica, aflata sub influenta Curentului Golfului. In cea mai mare parte a anului, vremea este ploioasa si schimbatoare, datorita campurilor ciclonice de joasa presiune formate in Oceanul Atlantic.Cel mai des intalnit [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marea Britanie

Raurile sunt scurte, dar cu debite importante, ceea ce le face navigabile : Tamisa, Severn(cel mai lung), Trent, Shannon, Exe, Avon, Tees, Ouse.
Clima Angliei este moderata, oceanica, aflata sub influenta Curentului Golfului. In cea mai mare parte a anului, vremea este ploioasa si schimbatoare, datorita campurilor ciclonice de joasa presiune formate in Oceanul Atlantic.Cel mai des intalnit fenomen meteorologic este ceata (smog), care in amestec cu fumul rezultat din poluare a dus la aparitia sintagmei "ceata londoneza". Cele mai reci luni sunt ianuarie si februarie (+4 0C) iar cele mai calde iulie si august (+16-18 0C). In sud-estul tarii media anuala a precipitatiilor este de 650 mm, iar in vest de 1000 mm.

INSULELE
Parte a Regatului Unit sunt si insulele si grupurile de insule din jurul Marii Britanii, ca Orkney, Shetland, Scilly. Alte insule au adunare legislativa si administratie proprie : Anglesey, Wight, Man, Hebridak.

O TARA INTRE APE
Fiind o insula, Anglia este inconjurata de ape . La vest se afla Oceanul Atlantic, la nord-est Marea Nordului, la sud-sud-est Marea Manecii. Intre Irlanda si Marea Britanie se afla Marea Irlandei. Pana in anii '90 legaturile dintre Anglia si Europa erau pe cale navala si aeriana. Din mai 1994 se poate face legatura pe cale feroviara cu Franta pe sub Canalul Manecii, prin Eurotunel.

POPULATIA SI ORASELE
Marea Britanie este o tara puternic urbanizata. Peste 90% din populatie traieste in orase iar 30% numai in orasle mari si in suburbiile acestora:
Londra (6 809 000 loc.) ,
Birmingham (2 632 000 loc.) ,
Manchester (2 600 000 loc.) ,
Leeds (2 053 000 loc.) ,
Glasgow (1 700 000 loc.) ,
Liverpool (1 467 000 loc.) ,
Sheffield (1 297 000 loc.) ,
New Castle (1 135 000 loc.) ,
Edinburgh (440 000 loc.) ,
Cardiff (279 000 loc.) ,
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.