Marca produselor in promovarea vanzarilor

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Liceu

Marcile literale sunt constituite din cuvinte sau dintr-o combinatie de litere. Marcile constituite din cuvinte trebuie sa fie deosebit de distinctive. Cuvantul sau grupa de litere pot fi imaginare sau rezultatul unor combinari de litere cu sau fara semnificatie (ex.: CONFFER, ARO etc.). In combinatie pot apare si cifre. Denumirea curenta a produsului sub care acesta este cunoscut in mod obisnuit [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Marca produselor in promovarea vanzarilor

Marcile literale sunt constituite din cuvinte sau dintr-o combinatie de litere. Marcile constituite din cuvinte trebuie sa fie deosebit de distinctive. Cuvantul sau grupa de litere pot fi imaginare sau rezultatul unor combinari de litere cu sau fara semnificatie (ex.: CONFFER, ARO etc.). In combinatie pot apare si cifre. Denumirea curenta a produsului sub care acesta este cunoscut in mod obisnuit nu poate fi inscrisa drept marca de fabricatie de catre intreprinderea producatoare.
Altfel se interpreteaza, de exemplu, marca Adidas, care la inceput se utiliza numai pentru ghetele de baschet si pantofii de tenis.

Ulterior, nomenclatorul de produse fabricate de aceasta marca s-a extins cuprinzand o gama foarte larga ,de articole de sport dintre cele mai uzuale si de o mai buna calitate. In aceste conditii, marca a urmat produsul, l-a insotit indiferent de firma producatorului si de tara in care se fabrica acesta; asadar, nu se poate confunda denumirea fabricii sau produsului cu marca acestuia. Marcile figurale sunt constituite din reprezentari grafice plane sau in relief, monocolore sau policolore, care infatiseaza forma produsului sau ambalajul acestuia. Cele mai raspandite marci figurale sunt acelea care reprezinta, in mod stilizat, fie obiectul caracteristic al intreprinderii, fie produsul care urmeaza sa fie protejat.

Desenul grafic poate sa nu aiba nici o legatura cu produsul. El poate fi exprimat prin obiecte, peisaje, flori, statui etc. In cazul marcilor reprezentand produsul sau ambalajul, pentru a fi admise, trebuie sa prezinte unele particularitati fata de forma uzuala, care sa le faca usor de identificat. Cu privire la aceasta categorie de marci, precizam ca, in unele tari exista si o serie de restrictii; astfel in Germania, Anglia, S.U.A., Spania, Olanda, Grecia, Japonia etc. Forma ambalajului fara a fi insotita de etichete sau inscriptii nu poate fi utilizata ca marca de fabrica. In cazul in care in compozitia marcilor intra si culori, acestea trebuie astfel combinate incat sa fie distinctive si sa atraga atentia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.