Manual pentru compresia datelor video

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.29

nivel: Facultate

In marea majoritate a cazurilor, ne intereseaza o comprimare care sa reduca spatiul ocupat pe disc fara a renunta la calitatea cea mai buna a rezultatului final.
In cazul modului 2-pass, in primul pas se analizeaza fisierul AVI sursa si se determina complexitatea scenelor, iar randarea propriu-zisa a fisierului se face in al doilea pas. Scenelor mai complexe li se aloca mai multe date video[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Manual pentru compresia datelor video

In marea majoritate a cazurilor, ne intereseaza o comprimare care sa reduca spatiul ocupat pe disc fara a renunta la calitatea cea mai buna a rezultatului final.
In cazul modului 2-pass, in primul pas se analizeaza fisierul AVI sursa si se determina complexitatea scenelor, iar randarea propriu-zisa a fisierului se face in al doilea pas. Scenelor mai complexe li se aloca mai multe date video, iar celor mai putin complexe, mai putine. Cu acest procedeu numit Variable Bit Rate, calitatea este mai buna si este relativ constanta, dar in ansamblu comprimarea dureaza mai mult.

Tot in aceasta caseta, mai exista un control de tip slider corelat cu o casuta in care se poate trece bitrate-ul. Bitrate-ul este cantitatea medie de date care se aloca fluxului video intr-o secunda. Cu cat este mai mare, cu atat marimea fisierului rezultat este mai mare, dar si calitatea imaginii este mai buna. Este recomandat sa se foloseasca valori intre 700 si 1500 Kb/s. Acest bitrate se poate calcula folosind programul Advanced Bitrate Calculator, cunoscand durata filmului si dimensiunea dorita a fisierului.

In caseta Two-pass encoding log files bifam optiunea Use MV file, pentru ca la comprimarea in doi pasi, in primul pas se creeaza un fisier log cu observatiile codecului asupra fisierului video initial iar in al doilea pas se face compresia.
Daca dorim ca pe langa fisierul AVI sa avem unul DivX bifam optiunea Write DivX MP4 file.
In partea dreapta avem caseta MPEG4 Tools, care cuprinde urmatoarele trei casete de validare :

Use Quarter Pixel - prin aceasta optiune rezolutia miscarii se seteaza la un sfert de pixel, adica in cele 5 cadre, un glont se va afla succesiv in pozitiile : 1 1,25 1,5 1,75 si 2.
Use GMC - inseamna Global Motion Compensation si reprezinta un algoritm de imbunatatire a calitatii scenelor in care camera se misca pe laterala sau face zoom.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.