Manual de supravietuire 2

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Rucsacul: infasoara bagajele intr-o prelata, o foaie de plastic sau o haina. Leaga pachetul pe un cadru improvizat - o scarita construita din orice fel de bete rigide legate intre ele (fig. 13.1). Leaga doua curele, benzi sau funii pentru agatarea pe umeri. Ca sa nu-ti faca rani, partile cadrului care vin in contact sau se sprijina pe spate vor fi acoperite cu ceva moale: carpe, bumbac, iarba usca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Manual de supravietuire 2

Rucsacul: infasoara bagajele intr-o prelata, o foaie de plastic sau o haina. Leaga pachetul pe un cadru improvizat - o scarita construita din orice fel de bete rigide legate intre ele (fig. 13.1). Leaga doua curele, benzi sau funii pentru agatarea pe umeri. Ca sa nu-ti faca rani, partile cadrului care vin in contact sau se sprijina pe spate vor fi acoperite cu ceva moale: carpe, bumbac, iarba uscata, materiale scoase din pernele scaunelor de la vehicul etc.

La partea de jos a cadrului (scaritei) se va amenaja un fel de prag, care impiedica pachetul sau sarcina sa alunece si sa cada.
Husele (de la scaune sau de la barca etc.) sunt foarte bune pentru a face rucsacuri din ele.
O varianta mai simpla de rucsac este aratata in fig. 13.2. Ai nevoie doar de o bucata patrata de panza tare si impermeabila cu latura aprox, de 1 m, doua pietricele si o bucata de sfoara.
Nu te incarca cu mai mult de 15 kg - sau 1/4 din greutatea corpului. Rucsacul (sau orice alta greutate) trebuie carat pe solduri - evita incarcarea rinichilor, a mijlocului, a coloanei vertebrale.

Foloseste si o curea peste frunte (o banda de carpa asezata peste frunte, legata cu sfori de partea inferioara a cadrului) care ridica rucsacul si descarca umerii.Exerseaza impachetarea si umplerea rucsacului cu materialele care trebuie carate: chibrituri, bricheta, amnar (uscate si protejate contra umezelii); apa; hrana; harta si busola (mai bine tinute in buzunarul hainei); oglinda pentru semnalizare (mai bine tinuta intr-un buzunar); ceas (mai bine purtat la mana sau agatat la gat); sticlele cu gaz, ulei, combustibil lichid (departe de hrana); cutit; lanterna; haine de rezerva; materiale pentru adapost; arma si munitie; trusa de prim ajutor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.