Manual de supravietuire 2

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Uneori e preferabil sa parasesti locul accidentului si sa te apropii de vreo localitate, in loc sa stai si sa cioplesti linguri de lemn sau sa construiesti colibe, jucandu-te de-a Robinson Crusoe. Dar atentie, decizia de a pleca de la locul accidentului, in loc sa stai sa mai astepti, este critica, vitala. Factorii de care depinde decizia trebuie analizati toti impreuna - nu individual. Alegerea t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Manual de supravietuire 2

Uneori e preferabil sa parasesti locul accidentului si sa te apropii de vreo localitate, in loc sa stai si sa cioplesti linguri de lemn sau sa construiesti colibe, jucandu-te de-a Robinson Crusoe. Dar atentie, decizia de a pleca de la locul accidentului, in loc sa stai sa mai astepti, este critica, vitala. Factorii de care depinde decizia trebuie analizati toti impreuna - nu individual. Alegerea trebuie bine judecata - pe toate fetele - caci cele doua alternative au fiecare numeroase avantaje si dezavantaje. De exemplu, daca stai si astepti, efortul fizic e mai mic; in schimb, pe drum vei avea nevoie de multa vointa si darzenie pentru a te descurca si a continua.

Calatorul sau naufragiatul ratacit, silit sa plece de la locul accidentului - de langa un avion accidentat, un automobil defect, o insula pustie - in loc sa stea pe loc si sa astepte ajutoare, va avea mari probleme.Daca poti, stai langa resturile vehiculului avariat. NU PLECA. Epava este mai vizibila de la inaltime, ofera umbra, adapost, materiale, permite aprovizionarea cu petrol, apa, chiar radio. Toate acestea iti economisesc energia. Te scutesc de oboseala.

Asa ca paraseste locul accidentului (bine marcat de resturile avionului sau vehiculului avariat) si pleaca sa cauti ajutor numai dupa ce raspunzi atent si sincer la intrebarile:
- Oare stiu incotro si pe unde s-o iau, ca sa ajung la o zona locuita, un sat, o cabana, o tabara, o hidrocentrala, o exploatare miniera, petroliera sau forestiera, spre civilizatie?
- Sunt suficient de zdravan si sanatos ca sa parcurg si sa suport drumul care ma asteapta?

- Oare s-au epuizat toate sperantele rezonabile de a fi gasit si salvat de altcineva? Nu exista chiar nici o sansa ca locul accidentului sa fie descoperit de salvatori, din aer?
- Am o sansa reala sa ajung unde vreau?

Daca raspunzi DA la toate aceste intrebari, apuca-te sa faci planul si pregatirile necesare pentru calatorie. In caz contrar, stai pe loc, pana vei fi descoperit. Multi au scapat cu bine din accident, dar au murit in timpul unui mars disperat, pe un teren periculos, dupa ce au parasit vehiculul avariat.

Adeseori problema luarii unei decizii asupra plecarii nu trebuie s-o rezolvi tu, caci de ea se ocupa echipajul (daca s-a salvat) avionului, al navei sau vehiculului stricat. Pentru un naufragiat solitar (sofer, aviator, navigator) s-ar putea ca plecarea sa fie totusi cea mai buna solutie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.