Manual de supravietuire 1

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Atitudinea responsabila inseamna sa nu te ascunzi dupa deget, ci sa accepti ca TU trebuie sa faci treaba asta si chiar s-o faci.
Pentru a scapa dintr-o situatie periculoasa trebuie sa actionezi. Acum, imediat, NU mai tarziu. Totdeauna timpul inseamna bani (time is money) - dar este si viata. Primul ajutor trebuie sa-l dai sau sa ti-l dai urgent, adeseori intarzierea inseamna moarte. Intr-o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Manual de supravietuire 1

Atitudinea responsabila inseamna sa nu te ascunzi dupa deget, ci sa accepti ca TU trebuie sa faci treaba asta si chiar s-o faci.
Pentru a scapa dintr-o situatie periculoasa trebuie sa actionezi. Acum, imediat, NU mai tarziu. Totdeauna timpul inseamna bani (time is money) - dar este si viata. Primul ajutor trebuie sa-l dai sau sa ti-l dai urgent, adeseori intarzierea inseamna moarte. Intr-o situatie disperata timpul lucreaza impotriva ta! Decizia de a actiona intr-un anumit fel trebuie luata repede.

Trebuie taiat in carne vie. Fii necrutator - cu tine si cu ceilalti. Nu poti face jumari fara sa spargi ouale! Cand vrei sa scurtezi coada unui caine, fa-o o data si bine. Nu-l menajezi deloc daca din mila i-o tai cate putin in fiecare zi. Din pacate, deprinderea de a lua decizii bune, rapide este o calitate rara, care se poate invata numai prin experienta, antrenament specific.

Responsabilitatea inseamna prevenire, adica sa te pregatesti si sa inveti pentru a putea indeplini sarcinile la care te angajezi, luand in consideratie si esecurile previzibile. Sa devii competent. Sa stii ce stii, ce poti - si ce nu. Comunismul ne-a invatat sa mintim, dar si mai rau: ne-a obisnuit sa ne autoamagim! Pentru vindecarea acestei boli sunt necesare acum mari eforturi. Nu te apuca de lucruri la care nu te pricepi. Nu te comporta astfel ca sa-i pui pe altii in situatii periculoase (de exemplu sa se chinuie sau sa cheltuiasca pentru salvarea ta, dupa ce ai facut o prostie).

In fond, cine si ce esti tu de le ceri asta? Cunoaste-ti lungul nasului! E important si ce faci, dar, paradoxal - chiar mai important, si ceea ce NU (apuci sa) faci! Adica: nu-ti pierde timpul, banii, resursele disponibile cu actiuni nechibzuite. Deci, gandeste-te de doua (ba chiar de trei) ori inainte de a face ceva iremediabil - cum e de fapt orice face omul pe lumea asta; nici o situatie, oportunitate nu se mai repeta identica!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.