Mansardarea blocurilor de locuinte

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.97

nivel: Facultate

Realizarea unor asfel de investitii - achizitionarea terenurilor, realizarea locuintelor noi si a retelelor de utilitati publice etc - necesita un efort bugetar deosebit. In acelasi timp, repararea acoperisurilor si a sarpantelor la blocurile de locuinte existente nu poate fi realizata de catre autoritatile locale cu sume alocate din bugetul public, locuintele fiind in proprietate privata iar loca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mansardarea blocurilor de locuinte

Realizarea unor asfel de investitii - achizitionarea terenurilor, realizarea locuintelor noi si a retelelor de utilitati publice etc - necesita un efort bugetar deosebit. In acelasi timp, repararea acoperisurilor si a sarpantelor la blocurile de locuinte existente nu poate fi realizata de catre autoritatile locale cu sume alocate din bugetul public, locuintele fiind in proprietate privata iar locatarii fiind membri ai Asociatiilor de Proprietari, acestea din urma avand personalitate juridica.

Analizandu-se aceasta problema deosebita, s-a concluzionat ca o solutie viabila de rezolvare este aceea de realizare de mansarde locuibile peste ultimul nivel al blocurilor de locuinte existente, in acest fel inlocuindu-se sarpantele si acoperisurile existente si in acelasi timp rezolvandu-se partial si cererea de locuinte sociale, pe de o parte, iar pe de alta parte, obtinandu-se o distributie unitara si omogena a zonei centrale a orasului din punct de vedere al imaginii arhitecturale si peisagistice. Alte avantaje, deloc de neglijat, ale acestei solutii sunt: costuri mult mai reduse, sistematizarea pe verticala peste infrastructura blocurilor de locuinte si racordarea la reteaua de utilitati publice existente a acestora etc.

Structura de rezistenta va fi realizata dintr-un schelet de structura metalica realizat din stalpi si grinzi fara contravantuituri. Capriorii vor fi realizati din dulapi cu sectiunea 5x25 cm, dispusi la interax de cca 60 cm. Peretii vor fi executati din panouri cu rigle de lemn cu sectiunea 5x12cm, dispuse vertical la distanta de maxim 60 cm intre ele, ridigizate pe verticala cu rigle de aceiasi dimensiune.

Datorita realizarii mansardelor peste constructii existente care au abateri fata de axele teoretice, nu s-a optat pentru realizarea prefabricata a panourilor ci pentru montajul acestora pe santier, direct la fata locului. Panourile vor fi ansamblate pe santier, toate elementele componente vor fi aduse pe santier prefabricate. Panourile vor fi asezate pe o rama din rigle cu sectiunea de 12x12 cm, iar la partea superioara, panourile se vor solidariza intre ele cu doua rame confectionate din rigle de aceiasi dimensiune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.