Mansardarea blocurilor de locuinte

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Problemele legate de distributia de utilitati publice in zonele rezidentiale existente sunt in curs de rezolvare, proiectele fiind realizate iar investitiile in curs de derulare. Autoritatile locale au initiat in ultimii ani o serie de proiecte investitionare, care s-au bucurat de sprijinul locuitorilor si, printr-un effort sustinut, au reusit sa realizeze racordarea, extinderea si moder[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mansardarea blocurilor de locuinte

Problemele legate de distributia de utilitati publice in zonele rezidentiale existente sunt in curs de rezolvare, proiectele fiind realizate iar investitiile in curs de derulare. Autoritatile locale au initiat in ultimii ani o serie de proiecte investitionare, care s-au bucurat de sprijinul locuitorilor si, printr-un effort sustinut, au reusit sa realizeze racordarea, extinderea si modernizarea retelelor de utilitati publice. Cu toate acestea, in momentul de fata orasul Otopeni se confrunta in continuare cu doua probleme majore:

-Starea avansata de degradata a acoperisurilor blocurilor de locuinte;
Toate blocurile de locuinte care au pod prezinta o stare avansata de degradare a sarpantelor si a tigl 949y245j ei, fapt care a condus la infiltratii puternice, in timp structura de rezistenta a acestora fiind afectata foarte tare, atat datorita variatiilor de temperatura si umiditate cat si datorita dezvoltarii de microorganisme. In ultimii ani locatarii au initiat o serie intreaga de intruniri in cadrul carora au solicitat interventia autoritatilor locale in vederea rezolvarii acestei probleme.

-Lipsa spatiilor locative pentru absortia noilor locuitori ai orasului;
Aceasta problema este generala in Romania, neexistand terenuri in proprietatea publica a autoritatilor locale pe care sa se construiasca noi locuinte. O solutie posibila ar fi achizitionarea unor terenuri si construirea de locuinte. Avand in vedere evolutia spectaculoasa a preturilor terenurilor din localitate, precum si a costurilor ridicate ale lucrarilor de constructire (inclusiv racordarea la reteaua de utilitati publice), realizarea unei asemenea investitii este foarte costisitoare si foarte greu de realizat.

Este binecunoscut faptul ca in zona orasului Otopeni nivelul panzei freatice este diferit de cel al municipiului Bucuresti, apa fiind cantonata intre -1,50m si 2,00m si avand un continut foarte ridicat de sulf ( apa sulfatica ataca betonul si corodeaza armatura). In aceste conditii specifice este nevoie de realizarea unor lucrari de epuisment si de utilizare a betoanelor speciale - hidroizolante, toate aceste particularitati conducand la cresterea costurilor cu peste 20%, care si-asa sunt foarte mari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.