Manipulare si masonerie

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.93

nivel: Facultate

Despre o situatie asemanatoare mi-a spus un student care locuieste in caminele din Grozavesti. In timpul celui de-al doilea tur al alegerilor generale (pe 12 decembrie 2004) se organizasera sectii de votare in caminele studentesti special pentru studenti. Numai ca la intrarea in sectia de votare se afla un tanar binevoitor care ii intampina pe cei ce voiau sa intre cu mesajul: "studentii voteaza l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Manipulare si masonerie

Despre o situatie asemanatoare mi-a spus un student care locuieste in caminele din Grozavesti. In timpul celui de-al doilea tur al alegerilor generale (pe 12 decembrie 2004) se organizasera sectii de votare in caminele studentesti special pentru studenti. Numai ca la intrarea in sectia de votare se afla un tanar binevoitor care ii intampina pe cei ce voiau sa intre cu mesajul: "studentii voteaza la Gara de Nord, nu aici".

Stim cu totii ca la Gara de Nord sectia de votare a fost in asa fel conceputa incat sa fie neincapatoare si ca numerosi studenti nu au putut vota, desi asteptasera 4-5 ore la coada. Daca erai bine informat stiai ca se anuntase oficial ca studentii au dreptul sa voteze la sectiile din camine si daca ii si spuneai ferm acest lucru cerberului de la intrare, acesta se dadea imediat la o parte ingaimand: "da, intra, asa este, imi cer scuze".

Acesta este modul lor de actiune si de fiecare data isi vor gasi oameni slabi si mai ales oameni neinformati care sa le faca jocul. Este important de stiut insa ca oricat s-ar stradui ei sa te "ajute" sa vezi lucrurile intr-un anumit fel si orice mijloace ar folosi pentru aceasta nu iti pot impune nimic. In fiecare moment fiecare este liber sa aleaga! Ei doar au grija sa creeze toate conditiile pentru ca oamenii sa nu aleaga in cunostinta de cauza.

De ce nu se actioneaza direct? Foarte simplu. In primul rand pentru ca forta lor sta in faptul ca actioneaza din umbra: "Cine ar putea rasturna o putere nevazuta? Caci puterea noastra este una de felul acesta. Francmasoneria exterioara, de la suprafata, nu serveste decat pentru acoperirea planurilor noastre; planul final al actiunii acestei puteri, ba chiar si locul organizatiilor sale, suprem conducatoare, vor ramane totdeauna necunoscute poporului"(Protocolul 4).

Aceasta strategie a actiunilor indirecte poate sa dea impresia celor care actioneaza astfel ca ei sunt de neatins. Fals, caci ei nu vor scapa de consecintele inerente! Manipularea, caci despre manipulare vorbim in ultima instanta, este o actiune profund negativa. Faptul de a actiona indirect nu numai ca nu ii scuteste in totalitate de aceste consecinte, dar atrage si alti oameni in aceasta cursa, facandu-i partasi prin ignoranta, complicitate pasiva sau indiferenta. Toti cei care se lasa manipulati vor suporta consecinte corespunzatoare, chiar daca nu au facut decat sa spuna "nu e treaba mea, nu ma bag".

Controlul informatiilor
Pentru a iesi din jocul prin care se manipuleaza oamenii, am vazut cat este de important ca oamenii sa fie constienti ca pot alege in orice situatie. Ori pentru a alege in cunostinta de cauza este necesar sa fii informat. De aceea controlul informatiilor a fost una din preocuparile de baza ale guvernantilor din umbra. S-a pus la punct o retea foarte vasta de mijloace de comunicare in masa. Mass-media este un cuvant atat de des utilizat incat si-a pierdut adevaratul sens. In orice act de comunicare exista emitator, receptor si o relatie de feed-back. In cazul nostru receptorul este clar definit - masa, nici macar nu se vorbeste de un ansamblu de oameni, avand o constiinta si liber arbitru. Ramane sa ne punem intrebarea: cine este emitatorul? Si cu ce intentie emite un anumit mesaj?

Conteaza cine spune primul!
Gustave Le Bon scria in cartea Psihologia multimilor: "Am spus ca una din caracteristicile generale ale multimilor este excesiva lor sugestibilitate si am aratat cat de contagioasa este o sugestie in randul oricarei aglomerari umane, care explica orientarea rapida a sentimentelor intr-o directie determinata. Oricat de neutra am presupune-o, multimea se afla intr-o stare de expectativa atenta, favorabila sugestiei. Prima sugestie formulata se impune imediat prin contagiune tuturor creierelor si stabileste de indata orientarea care se transforma in act.

Totul va depinde de natura stimulului si nu - ca in cazul individului izolat - de relatiile ce exista intre actul sugerat si cumpanirea rationala care se poate opune realizarii sale". Asa se formeaza curentele de opinie, la comanda!De aceea guvernantii din umbra au construit un sistem foarte bine pus la punct prin care sa isi asigure monopolul si intaietatea asupra informarii oamenilor. In prezent stirile lumii sunt monopolizate de cateva mari agentii de presa care au in spate mari finantatori masoni.

Ziarele, televiziunile si radiourile din intreaga lume preiau stirile transmise de ele si fac acest lucru cu toata increderea considerand ca aceste institutii cu recunoastere internationala sunt cele mai credibile surse. Uneori chiar mai credibile decat faptele in sine. Daca cineva vrea sa transmita o informatie credibila, "oficiala", recunoscuta, trebuie sa treaca prin aceste agentii de presa. In aceste conditii este foarte greu ca cineva sa mai spuna ca Protocoalele Sionului (Planurile Sioniste) nu sunt aplicate, caci iata ce prevad ele:

"Nimic nu va putea fi adus la cunostinta lumii fara supravegherea noastra. Acest rezultat este deja atins din zilele noastre prin faptul ca toate stirile si noutatile sunt primite de catre mai multe agentii care le aduna din toate partile lumii. Aceste agentii vor fi atunci fara deosebire numai ale noastre si nu vor publica decat ceea ce le vom ingadui noi." (Protocolul 11)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.