Manifestarile generale ale oboselii

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

1. manifestarile psihologice - se refera la diferitele modificari inregistrate de diversele constante ale organismului ( modificari fiziologice), precum si ale pragurilor senzoriale ( modificari psihologice).
Modificarile fiziologice se caracterizeaza in: consumul de oxigen, puls, tensiune. Acestea apar ca urmare la efortul fizic sub forma de: respiratie accelerata, puls frecvent si consum [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Manifestarile generale ale oboselii

1. manifestarile psihologice - se refera la diferitele modificari inregistrate de diversele constante ale organismului ( modificari fiziologice), precum si ale pragurilor senzoriale ( modificari psihologice).
Modificarile fiziologice se caracterizeaza in: consumul de oxigen, puls, tensiune. Acestea apar ca urmare la efortul fizic sub forma de: respiratie accelerata, puls frecvent si consum de oxigen mai mare.
Modificarile psihologice se caracterizeaza in: atentie, perceptie, memorie si diverse activitati intelectuale. Acestea influenteaza cresterea numarului de erori in cadrul atentiei sau blocajul unor reactii senzoriale.

2. manifestarile subiective - se caracterizeaza prin caracterul individual pe care il imbraca in sensul ca fiecare individ reactioneaza in alt fel la oboseala.
In general senzatia de oboseala se cupleaza cu scaderea activitatii de munca, are insa o functie prestatoare pentru organism.
Nevoia de odihna este imperioasa obligandu-l pe subiect la intreruperea activitatii.

In organizarea ergonomica a locului de munca se acorda atentie conceperii uneltelor si utilajelor precum si pozitiei de lucru caracteristice a executantilor, ca urmare conceperea si dimensionarea uneltelor si a utilajelor va tine cont de dimensiuni antropoloice umane astfel incat dimensionarea si amplasarea scaunului de lucru cat si a spatiului de comenzi sa-i permita omului o pozitie normala pentru a le folosi cu minimul de consum de energie.

Organizarea locului de munca nu se ocupa numai de adoptarea mijloacelor de munca la om ci are in vedere si asigurarea unui mediu de munca corespunzator.
Factorii de ambianta care contribuie la acest lucru sunt: microclimatul, zgomotul, vibratiile, iluminatul, culorile functionale.
Analiza lor permite ca masurile ergonomice sa realizeze si din acest punct de vedere confortul necesar in munca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.