Managementul timpului la clasa

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Managementul timpului se bazeaza pe trei piloni:
a) planificarea,
b) organizarea
c) controlul timpului

Notiunea de eficacitate cere ca, pentru fiecare persoana, timpul sa fie utilizat in mod rational si productiv, in conformitate cu ritmul personal si cu resursele de care dispune fiecare, cu scopul de a asigura indeplinirea unor activitati precise[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul timpului la clasa

Managementul timpului se bazeaza pe trei piloni:
a) planificarea,
b) organizarea
c) controlul timpului

Notiunea de eficacitate cere ca, pentru fiecare persoana, timpul sa fie utilizat in mod rational si productiv, in conformitate cu ritmul personal si cu resursele de care dispune fiecare, cu scopul de a asigura indeplinirea unor activitati precise intr-un interval de timp dat. Managementul timpului presupune sa se aloce secvente de timp, riguros calculate, pentru fiecare activitate ce trebuie desfasurata (planificarea), sa se faca toate eforturile posibile pentru a le respecta (organizarea) si sa se evalueze, in mod regulat, rezultatele obtinute (controlul).

Managementul timpului porneste de la un aspect paradoxal: desi, in mod real, dispunem astazi de mult mai mult timp decat altadata, avem sentimentul ca el nu ne ajunge.Un alt paradox, aparent insa, este acela ca programam sevente temporale pentru perioade mari de timp (exemplu planificare clendaristica semestriala, anuala), dar nu facem acelasi lucru pentru un timp scurt de desfasurare a unei activitati. De ce? Pentru ca timpul poate fi controlat pe unitati mari, pe secvente scurte nu se poate realize acest lucru.

In mod obisnuit, ne planificam activitatile pe intervale de timp mari si o modificare nu afecteaza prea mult rezultatul. Cand avem insa un timp relativ scurt pentru o acttivitate, atunci orice factor perturbator poate afecta rezultatul. De exemplu, in perioada X-Y voi face capitolul aEUR³Echilibru chimicaEUR³. Daca din varii motive perioada nu este respectata, se poate remedia aEUR³din mersaEUR³. Nu aceeasi este situatia daca in timpul unei ore intervine ceva neprogramat. Atunci rezultatul asteptat va aparea cel mai devreme ora urmatoare.

Nu este de neglijat respectarea proportiilor in realizarea planului temporal. Pentru un elev este total nerelevant sa asculte foarte mult pe cineva vorbind, daca el nu are ceva de facut. Simte ca nu ia parte la proces, se plictiseste si gaseste altceva de facut. El devine astfel un aEUR³hotaEUR³ de timp.
2.Administrarea timpului la clasa
Invatatul necesita timp. In scoala, si nu numai, niciodata timpul nu este destul. Asemeni oricarui responsabil pentru eforturile altora, vom constata ca administrarea timpului - atat al nostru cat si cel al elevilor - este una din cele mai mari incercari.

Administrarea timpului este liantul tuturor aspectelor ce privesc predarea, organizarea zilei, organizarea salii de clasa, luarea deciziei asupra duratei si frecventei invatarii elevilor, notarea progreselor acestora, sau reducerea la minim a compmortamentelor ce mananca timp. Iar timpul elevilor este limitat.Multe aspecte de baza ale orei implica administrarea timpului intr-un mod sau altul: reducerea lucrarilor scrise, planificarea, stabilirea regulilor pentru eliminarea timpului pierdut si a confuziei, centrarea pe invatare, teme individuale si teme date in clasa care sa ne dea destul timp sa lucram cu grupuri mici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.