Managementul strategic si resursele umane

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.84

nivel: Facultate

Dupa ce a preluat organizatia, managerul general de la Farmac.Comp. a trecut la realizarea unui proces de planificare strategica. In cursul unei intalniri cu managerii fiecarui serviciu a insistat pe necesitatea elaborarii unei strategii care sa vizeze relansarea organizatiei. Pentru aceasta a solicitat tuturor managerilor sa realizeze un raport asupra tendintelor ce se manifesta in serviciul lor [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul strategic si resursele umane

Dupa ce a preluat organizatia, managerul general de la Farmac.Comp. a trecut la realizarea unui proces de planificare strategica. In cursul unei intalniri cu managerii fiecarui serviciu a insistat pe necesitatea elaborarii unei strategii care sa vizeze relansarea organizatiei. Pentru aceasta a solicitat tuturor managerilor sa realizeze un raport asupra tendintelor ce se manifesta in serviciul lor si care ar putea avea o influenta pozitiva sau negativa asupra cifrei de afaceri a organizatiei 4R in urmatorii doi ani.

Pe parcursul urmatoarei intalniri fiecare manager trebuie sa faca o prezentare a raportului sau si sa participe la discutii pentru a ajunge la un consens asupra principalelor obiective care se urmaresc la 4R, in diverse sectoare de activitate.M.P. este foarte preocupata de aceasta problema, Pana in prezent nu a mai facut niciodata un asemenea raport, serviciul sau fiind, intotdeauna, fortat sa raspunda eficient nevoilor diverse exprimate. Mai mult, nu are nici o informatie despre tendintele resurselor umane si despre efectele posibile si nici nu stie cum sa le obtina.

Problemele numeroase create de cererile interne au determinat-o sa investeasca in planificarea resurselor umane pe termen mediu si lung. De aceea, dispune de putine resurse si de putin timp pentru a raspunde cererii managerului general.Pe de alta parte, ii este teama sa nu produca o impresie proasta asupra noului superior si asupra colegilor sai, daca nu isi aduce o contributie semnificativa la elaborarea strategiei.

Considera aceasta ocazie ca fiind favorabila pentru a-si intari pozitia si rolul strategic al serviciului de resurse umane si are deci nevoie de un plan de actiune pentru urmatoarele trei saptamani.
Cerinta: Va aflati in situatia doamnei Maria Popescu. Aveti acces la toate datele necesare pentru a pregati acest raport si dispuneti de timp suficient pentru a va gestiona eficient activitatile. Pentru a realiza un raport bun trebuie, ca mai intai, sa raspundeti la urmatoarele intrebari:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.