Managementul strategic previzional in serviciile publice

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.89

nivel: Facultate

. Personalizarea deciziei : imprimarea de catre manager a unui pronuntat specific proceselor de fundamentare, adoptare si implementare a deciziilor, reflectare a potentialului si personalitatii sale. Personalizarea deciziei este conditionata de un set de factori sau variabile, dintre care cele mai importante se refera la manager : atributele sale psihologice, pregatirea in domeniul managementului,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul strategic previzional in serviciile publice

. Personalizarea deciziei : imprimarea de catre manager a unui pronuntat specific proceselor de fundamentare, adoptare si implementare a deciziilor, reflectare a potentialului si personalitatii sale. Personalizarea deciziei este conditionata de un set de factori sau variabile, dintre care cele mai importante se refera la manager : atributele sale psihologice, pregatirea in domeniul managementului, experienta si know-how-ul managerial si de specialitate, sistemul de valori etc.

2. Informatizarea deciziei : informatizarea proceselor decizionale si utilizarea pe scara larga a tehnicii de calcul in toate fazele acestora, amplificandu-se astfel, substantial, viteza si eficacitatea decizionala. In acest sens, este utila folosirea pachetelor de programe pentru optimizarea deciziilor, care au la baza modele economico-matematice complexe.

3. Metodologizarea decizionala : dezvoltarea a numeroase elemente metodologice - abordari, metode, proceduri, reguli si cerinte - utilzabile in toate tipurile de decizii si faze ale procesului decizional, de natura sa contribuie substantial la fundamentarea, adoptarea si aplicarea de noi decizii eficiente in organizatii. Metodologizarea decizionala cuprinde doua dimensiuni :

una teoretica (elaborarea unui numar mare de metode si tehnici decizionale) si una pragmatica (utilizarea arsenalului decizional de catre un numar mare de manageri si cu o frecventa ridicata).
4. Contextualizarea deciziei : largirea substantiala a elementelor din cadrul si din afara organizatiei care influenteaza semnificativ continutul si rezultatele deciziilor. Contextualizarea deciziei imbraca mai multe forme : organizationala, regionala si internationala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.