Managementul strategic al resurselor umane

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.87

nivel: Facultate

Daca in fr politic jocurile sunt reale, in cel sistemic ne bazam pe realitate si obiectivitate, in fr. constructivist avem conceptii care, ne pot duce uneori la iluzia congruentei.
Oamenii actioneaza conform perceptiei pe care o au, astfel este f important sa fim atenti la metaforele pe care le foslosesc pentru "construirea" realitatii, a imaginii lor despre societatea sau organizatia din c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul strategic al resurselor umane

Daca in fr politic jocurile sunt reale, in cel sistemic ne bazam pe realitate si obiectivitate, in fr. constructivist avem conceptii care, ne pot duce uneori la iluzia congruentei.
Oamenii actioneaza conform perceptiei pe care o au, astfel este f important sa fim atenti la metaforele pe care le foslosesc pentru "construirea" realitatii, a imaginii lor despre societatea sau organizatia din care fac parte.

Etape de analiza in CC:
1. depistarea metaforei( exprimari de genul: "am ramas un pic in urma", "se trage in noi", "am crescut rapid"....)
2. deconstructia metaforei, se face in mod obligatoriu cu ajutorul subiectilor emitatori, adica nu interpretam ca atare metafora pe care o auzim , ci incercam s-o clarificam cu ajutorul persoanei care a rostit-o . Folosim cele 2 metode:I - client center - concentrare pe clientII - tehnica incidentelor crititice - incearca sa obiectiveze vorbe goale. ( ...? Flanagon)

ex.: "am ramas un pic in urma" T "fata de cine?" sau "unde suntem acum?" sau "...adica...?", " ce intelegi tu prin?", " ce vrei sa spui?"
NB!!! evitam:- intrebarea "de ce?"(- inhiba) fraternizarea directa, dar incercam sa fim empatici in mod subti NB!! : daca persoana respectiva nu are un raspuns prompt la prima intrebare, inseamna ca minte...chiar daca aduce argumente intarziate cu referire la "expresia codificata".
NB!!! - testarea confirmatorie, niciodata nu ne conducem dupa prima impresie pe care ne-o lasa metafora. Este important tot ce spune intervievatul, de la inceput pana la sfarsit. Succesul consta in cat mai putine metafore "ratate"...
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.