Managementul si marketingul

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pe ansamblu, piata este saturata in jur de 60% serviciile efectuate fiind de aproximativ 380.000 ore/zi de internet si majoritatea facilitatilor care pot fi oferite prin intermediul retelelor de calculatoare. n aceste conditii, S.C. "COSMIC" S.R.L. isi propune sa aduca pe piata calculatoare performante care sa respecte cele mai inalte standarde de calitate europeana si tot odata de a fi in pas c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul si marketingul

Pe ansamblu, piata este saturata in jur de 60% serviciile efectuate fiind de aproximativ 380.000 ore/zi de internet si majoritatea facilitatilor care pot fi oferite prin intermediul retelelor de calculatoare. n aceste conditii, S.C. "COSMIC" S.R.L. isi propune sa aduca pe piata calculatoare performante care sa respecte cele mai inalte standarde de calitate europeana si tot odata de a fi in pas cu avansarea tehnologiei.

Pentru intocmirea unui plan de marketing coerent si cat mai exact, care sa urmareasca datele reale ale pietii este necesara intocmirea unei culegeri sintetice de informatii, sub forma unui chestionar, care urmeaza sa fie distribuit unui esantion relevant de persoane. Raspunsurile acestora vor fi analizate statistic pentru a obtine o baza stiintifica a studiului de marketing.Marja de eroare a sondajului este de 3 %. Se observa ca doar 12 % din cei chestionati au deja in dotare produse asemanatoare si dat fiind ca achizitionarea unui asemenea produs reprezinta oinvestitie acestia au fost eliminati din studiul efectuat.

Din cei 61 de potentiali clienti, 74 % prefera serviciul "Internet"
datorita pretului avantajos si conditiilor oferite.
Se observa ca produsele satisfac, din punct de vedere tehnico-economic,
pretentiile a 85 % dintre cei chestionati, dar 9 % considera ca pretul serviciilor este prea mare.Intrebarea numarul 6 ne ofera informatii foarte importante referitoare lalocul de comercializare agreat de client.

Tinand cont ca 95 % dintre clienti considera ca informarea trebuie asigurata de noi, acesta va fi unul dintre serviciile incluse in pretul produsului pe timpul perioadei de garantie.
Cea mai mare pondere in promovarea produselor o detine audio-vizualul,
fiind principalul canal de informare in masa.
Pe viitor, firma are in vedere introducerea unui sistem de reducere a pretului serviciilor oferite pentru fidelizare pentru usurarea efortului financiar facut de populatie la utilizarea unui astfel de serviciu datorita faptului ca 60 % din potentialii clienti au venituri intre familiare pe membru de familie3.000.000-5.500.000 lei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.