Managementul si ingineria valorii

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.89

nivel: Facultate

Metoda valorii (MV) este o metoda de conceptie si reconceptie a produselor care ne permite studierea sau cercetarea unui produs sau a unui serviciu, in conditii de cost minimal si in conformitate cu solicitarile clientului. Ea este o metoda cu ajutorul careia, studiind productia de bunuri materiale si servicii, in toate fazele si elementele ei componente, intr-o viziune sistemica si functionala, s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul si ingineria valorii

Metoda valorii (MV) este o metoda de conceptie si reconceptie a produselor care ne permite studierea sau cercetarea unui produs sau a unui serviciu, in conditii de cost minimal si in conformitate cu solicitarile clientului. Ea este o metoda cu ajutorul careia, studiind productia de bunuri materiale si servicii, in toate fazele si elementele ei componente, intr-o viziune sistemica si functionala, se pot elimina cheltuielile neeconomice si nejustificate, prin realizarea unui raport optim intre valorile de intrebuintare ale acestora si costurile necesare obtinerii lor.

MV trebuie sa fie condusa in momentele esentiale ale ciclului de viata al produsului si anume in faza de cercetare si dupa incheierea anumitor MV este un proces de creatie, sistemic si organizat avand drept scop obtinerea unui raport maxim intre valoarea functiei si costul functiei.
Conform STAS R 11272/1-79, analiza valorii (AV) este o metoda de cercetare - proiectare sistemica si creativa care, prin abordarea functionala, urmareste ca functiile obiectului studiat sa fie concepute si realizate cu cheltuieli minime, in conditii de calitate care sa satisfaca necesitatile utilizatorilor in concordanta cu cerintele social-economice.

AV consta dintr-o serie de procedee sistematice, orientate catre realizarea functiunilor necesare cu un cost minim, fara a neglija calitatea, fiabilitatea, performanta. Termenul "analiza" sugereaza aplicarea tehnicilor asupra unor produse existente.Conform normei franceze NF X50-150, analiza valorii este o metoda de competitivitate, organizata si creativa, avand ca scop satisfacerea necesitatilor utilizatorului printr-un demers specific de conceptie in acelasi timp functional, economic si pluridisciplinar.

Managementul valorii este o metodologie care reuneste ansamblul mijloacelor ce concura la obtinerea competivitatii.Managementul valorii ofera servicii clientului/utilizatorului, intreprinderii producatoare si societatii in general. Pe de alta parte ea actioneaza asupra conceptiei produsului si a starii de spirit a partenerilor sociali.
Scopul managementuluui valorii este de a pune la dispozitia pietei produse competitive care conduc catre satisfacerea asteptatilor utilizatorilor, de a creste profitul intreprinderilor si de a contribui la dezvoltarea tehnica si tehnologica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.