Managementul sectorului public

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Daca facem apel la definitiile date de specialisti constatam ca managementului i se dau multiple sensuri, dupa cum urmeaza :
William Newman, defineste managementul ca directionare, conducere si control ale eforturilor unei grupe de indivizi in vederea realizarii unui scop comun. Un bun conducator este acela care face ca grupa sa atinga scopurile sale cu un minim de cheltuieli de resurse. A.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul sectorului public

Daca facem apel la definitiile date de specialisti constatam ca managementului i se dau multiple sensuri, dupa cum urmeaza :
William Newman, defineste managementul ca directionare, conducere si control ale eforturilor unei grupe de indivizi in vederea realizarii unui scop comun. Un bun conducator este acela care face ca grupa sa atinga scopurile sale cu un minim de cheltuieli de resurse. A. Macknesie apreciaza ca managementul este procesul in care managerul opereaza cu trei elemente principale: idei, resurse materiale si umane realizand obiectivul prin altii.

Dupa Jean Gerbier, managementul inseamna organizare, arta de a conduce, de a administra. H. Johannsen defineste managementul ca fiind arta sau stiinta de a directiona, dirija si administra munca altora pentru a atinge obiectivele stabilite, procesul de luare a deciziilor si de conducere.Pentru economist, managementul este un factor de productie care priveste organizarea si coordonarea celorlalti factori (pamant, munca, capital), pentru obtinerea maximului de eficienta, procesul social care implica responsabilitatea pentru planificarea si reglementarea eficienta activitatii unei organizatii.

Desigur, au fost date si se vor mai da multe definitii managementului. Consideram ca managementul, ca actiune practica, desemneaza un sistem de principii, cerinte, reguli si metode de conducere precum si talentul de a le aplica. Tinand cont de cele prezentate mai sus putem afirma ca managementul reprezinta un complex de actiuni desfasurate cu scopul de a asigura functionarea normala, eficienta a colectivitatilor umane organizate (intreprinderi, institutii publice, organizatii politice, unitati de invatamant) in ansamblul lor cat si a fiecarei verigi structurale componente. El are ca scop atingerea obiectivului organizatiei in conditiile utilizarii judicioase a resurselor materiale, umane, financiare proprii si atrase.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.