Managementul resurselor umane in procesul de management

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.85

nivel: Facultate

Atit mediul ambiant, cit si firma sunt niste sisteme dinamice, in asa mod cerintele fata de personal se modifica si au un caracter flexibil. Astfel, este necesar o continua dezvoltare a personalului pentru a face fata la exigentele realitatii. Prin formarea personalului al unei firme desemnam ansamblul proceselor, prin care angajatii asimileaza intr-un cadru organizat cunostinte, deprinderi, aptit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul resurselor umane in procesul de management

Atit mediul ambiant, cit si firma sunt niste sisteme dinamice, in asa mod cerintele fata de personal se modifica si au un caracter flexibil. Astfel, este necesar o continua dezvoltare a personalului pentru a face fata la exigentele realitatii. Prin formarea personalului al unei firme desemnam ansamblul proceselor, prin care angajatii asimileaza intr-un cadru organizat cunostinte, deprinderi, aptitudini si comportamente propice exercitarii functiilor postului respectiv.

Intr-o conexiune strinsa cu activitatea de formare a personalului este si activitatea de perfectionare a personalului, prin care desemnam totalitatea proceselor prin intermediul carora angajatii organizatiei isi imbogatesc arsenalul de cunostinte, metode, aptitudini, pe baza frecventarii de cele mai multe ori a unor programe special organizate de intreprindere, in vederea realizarii la un nivel inalt a obiectivelor si sarcinilor ce le revin.Formarea personalului se realizeaza prin scoli profesionale si prin calificare la locul de munca (ucenicie), la cursuri serale de calificare.

Activitatea de formare a personalului se refera la personalul de executie, de regula muncitori. Reperfectionarea personalului firmei se efectueaza prin institutiile de invatamint superior, firme private sau publice de pregatire a personalului si se refera, de regula, la cadrele calificate - manageri, ingineri, etc. Programele de formare si perfectionare, indiferent de locul organizarii, in dependenta de modalitatea realizarii se impart in continue si discontinue.
Programele continue se deruleaza intr-o singura perioada, fara intreruperi, in afara zilelor de odihna, fiind raspindite in special pentru formarea specialistilor.

Avantajele acestei metode sunt: concentrarea cursantilor asupra procesului de pregatire, continuitatea procesului de studii si facilitarea schimbului de opinii intre participanti. Dezavantajul insa, aici este datorita faptului ca participantii la aceste programe sunt inlaturati de la activitatea firmei, fapt ce poate genera carente majore in realizarea obiectivelor organizatiei. Programele discontinue implica doua-trei subperioade de pregatire in institutie, dupa care personalul respectiv isi reia munca in intreprindere. Avantajele constau in legarea mai strinsa a procesului de pregatire cu activitatea firmei, diminuarea impactului negativ cauzate de absenta personalului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.