Managementul resurselor umane in companii multinationale - IBM

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Mai mult, compania care la inceputul secolul 20 a prosperat pe fondul productiei de cartele perforate a renuntat la "datul cu subsemnatul" in condica pentru o buna parte din angajatii sai: 40% dintre angajatii IBM (400.000 la nivel global) lucreaza dincolo de portile companiei..Pentru a mentine moralul ridicat al angajatilor, productivitatea si loialitatea in aceste conditii de schimbari dinamice,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul resurselor umane in companii multinationale - IBM

Mai mult, compania care la inceputul secolul 20 a prosperat pe fondul productiei de cartele perforate a renuntat la "datul cu subsemnatul" in condica pentru o buna parte din angajatii sai: 40% dintre angajatii IBM (400.000 la nivel global) lucreaza dincolo de portile companiei..Pentru a mentine moralul ridicat al angajatilor, productivitatea si loialitatea in aceste conditii de schimbari dinamice, IBM a focalizat resursele umane in patru mari directii:

1. A oferit beneficii egale pentru toti angajatii, indiferent de tara, rasa, gen, etnie sau orientare sexuala;
2. Studiul anual GPS (Global Pulse Survey) sondeaza in fiecare anraspunsurile a 40% dintre angajatii IBM, vizand elemente precum conditiile de munca si problemele aparute, precum si conditiile comunitatii in care lucreaza acestia. Compania IBM ii recompenseaza pe voluntarii care intreprind diverse activitati in comunitate;
3. Angajatii, nu doar directorii, sunt eligibili pentru sporuri de performanta;

4. Training-ul are o importanta vitala la IBM. Compania investeste aproximativ 1.700 de dolari pentru instruirea fiecarui angajat in noi sectoare de activitate necesare IBM-ului;IBM este unul din titanii erei industriale si a reusit sa se reinventeze in cea digitala, prin reorientarea activitatii, de la computere, la retele globale, baze de date etc. Grupul a inteles demult ceea ce alte companii de-abia acum incep sa constientizeze: renuntarea la "cartelele perforate" si sistemul "comunist" de munca, precum si la codul vestimentar rigid reprezinta doar inceputul. Pentru a reusi in plan global, este necesara o schimbare radicala a strategiilor de resurse umane.

Programe de responsabilitate socialaIBM a initiat un program de incurajare, aplicabil angajatilor firmei, in cadrul caruia acorda sprijin financiar celor care slabeau, care renuntau la fumat sau celor care se incumetau sa recurga la alte masuri de imbunatatire a sanatatii.
In cadrul programului stimulativ de welness voluntar, firma acorda anual sprijin financiar in valoare de 300 de dolari, promovand astfel o alimentatie sanatoasa, miscarea, si orice alte masuri care contribuie la mentinerea sanatatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.