Managementul resurselor umane in administratia publica locala

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.70

nivel: Facultate

Un al doilea motiv pentru care am ales aceasta tema este faptul ca am studiat destul de mult in ultimii ani managementul resurselor umane in institutia in care lucrez pentru a accesa fonduri comunitare destinate perfectionarii personalului. In acest sens a trebuit sa am o imagine clara asupra nevoilor cu care acestia se confrunta si a trebuit sa fac o analiza pertinenta. Am initiat si implementat [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul resurselor umane in administratia publica locala

Un al doilea motiv pentru care am ales aceasta tema este faptul ca am studiat destul de mult in ultimii ani managementul resurselor umane in institutia in care lucrez pentru a accesa fonduri comunitare destinate perfectionarii personalului. In acest sens a trebuit sa am o imagine clara asupra nevoilor cu care acestia se confrunta si a trebuit sa fac o analiza pertinenta. Am initiat si implementat un proiect in valoare de aproximativ 23.000 de Euro finantat in cadrul Programului Phare 2002 - Fondul de Modernizare pentru Dezvoltarea Administratiei la nivel local. In cadrul acestui proiect functionarii au beneficiat de cursuri ECDL si perfectionari in cadrul Centrului Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Bucuresti.

Din propia experienta si din studiul efectuat la nivelul institutiei in care lucrez consider ca dezvoltarea carierei functionarilor publici, pregatirea, perfectionarea continua si motivarea acestora pentru a se implica efectiv in procesele administrative deosebit de complexe si cu mare impact la public, ar trebui sa constituie obiective prioritare ale oricarei institutii publice, indiferent de nivelul la care functioneaza.
Lucrarea de fata prezinta o analiza a perceptiei functionarilor publici si personalului contractual din cadrul Consiliului Judetean Vaslui asupra modului in care evolueaza cariera lor si a perspectivelor de evolutie.

Analiza a fost efectuata prin chestionarea unui esantion al functionarilor publici si a unuia al personalului contractual.
Concluzia generala la nivel national este ca functia publica a fost in atentia proceselor de reforma derulate, dar nu s-a conturat o strategie de reforma dedicata exclusiv functiei publice, care sa vizeze toate aspectele acestui domeniu, prin care sa se constientizeze ca deciziile materializate in acte normative se pot pune in practica doar daca exista "corpul de profesionisti, stabil si neutru din punct de vedere politic". Si acest aspect s-a materializat in inexistenta unei "reglementari integrate" pentru managementul resurselor umane din administratia publica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.