Managementul resurselor umane implicate in turismul rural romanesc

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Cu toate acestea, atitudinea traditionala fata de forta de munca consta in tratarea oamenilor ca simple "cheltuieli" sau, in tendinta de abordare contabila, ca element de costuri al resurselor umane.
Din aceasta perspectiva, cheltuielile cu remunerarea personalului, de exemplu, sunt considerate cheltuieli de "intretinere" si "utilizare" a resurselor umane care trebuie mentinute la un nivel [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul resurselor umane implicate in turismul rural romanesc

Cu toate acestea, atitudinea traditionala fata de forta de munca consta in tratarea oamenilor ca simple "cheltuieli" sau, in tendinta de abordare contabila, ca element de costuri al resurselor umane.
Din aceasta perspectiva, cheltuielile cu remunerarea personalului, de exemplu, sunt considerate cheltuieli de "intretinere" si "utilizare" a resurselor umane care trebuie mentinute la un nivel cat mai scazut si recuperate cat mai rapid.

Aceasta si datorita faptului ca, intr-adevar, din punct de vedere al dinamicii sau al intensitatii de manifestare, functiunea de personal prezinta perioada cea mai mare de pregatire si desfasurare a unor activitati, denumita de unii autori "perioada de amorsare", cand se consuma resurse dar nu se obtin inca rezultate, insa unul din obiectivele principale ale managementului resurselor umane trebuie sa-1 reprezinte trecerea intr-un timp cat mai scurt la asa-zisa "perioada de remanenta", cand se obtin, in continuare, rezultate in virtutea efortului facut de organizatie pentru manifestarea functiunii de personal in perioadele anterioare.

De asemenea, daca in situatia celorlalte investitii, in general, se pot determina si compara cheltuielile si veniturile asociate unui proiect, in cazul investitiilor de personal, procesul este diferit si mai dificil datorita, in primul rand, faptului ca se cunosc exact numai cheltuielile, in timp ce datele si informatiile referitoare la rezultatele sau avantajele programelor de dezvoltare a resurselor umane nu sunt, de regula, disponibile.

in opozitie cu abordarea factorului uman sub forma unor costuri sau a unui capitol de cheltuieli, numerosi specialisti in domeniul resurselor umane atrag atentia asupra necesitatii de a trata personalul ca fiind un capital de investitii pentru dezvoltarea ulterioara a organizatiei.
De exemplu, in conceptia lui Zielinski, dezvoltarea personalului, care a devenit un factor de productie, trebuie privita ca unul din domeniile strategice ale oricarei firme orientate spre viitor. Totodata, pentru a evidentia investitiile in dezvoltarea personalului, acestea trebuie asezate sau tratate la acelasi nivel cu investitiile pentru imbunatatirea sau marirea capacitatilor de productie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.