Managementul resurselor umane - lucrare

3x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Noua filosofie a organizatiilor pune pret deosebit pe rolul resurselor umane deoarece acestea reprezinta organizatia, au un potential unic de crestere si dezvoltare, iar deciziile din acest domeniu sunt printre cele mai dificile avand in vedere ca interconecteaza factorii individuali, organizationali si situationali. In plus, dintre toate categoriile de resurse utilizate in activitatea organizatii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul resurselor umane - lucrare

Noua filosofie a organizatiilor pune pret deosebit pe rolul resurselor umane deoarece acestea reprezinta organizatia, au un potential unic de crestere si dezvoltare, iar deciziile din acest domeniu sunt printre cele mai dificile avand in vedere ca interconecteaza factorii individuali, organizationali si situationali. In plus, dintre toate categoriile de resurse utilizate in activitatea organizatiilor, resursa umana sintetizeaza si exprima cel mai sugestiv specificitatea managementului ca tip de activitate umana.

In consecinta, asa cum vom demonstra si in lucrare, tratarea simplista a activitatilor de personal este o abordare care tine de domeniul trecutului datorita proceselor de constituire a unor noi culturi organizationale, de satisfacere a noilor cerinte de dezvoltare si acumulare de noi competente in structurile manageriale.
Practica organizationala din intreaga lume accepta tot mai mult activitatea managementului resurselor umane cu caracter stiintific in locul unei optiuni rudimentare de consemnare stricta a consumului de factor uman in cadrul organizatiilor.

In noile conditii economice si sociale, aceasta abordare, la care subscriem din plin, isi asuma rezolvarea problemelor individuale si globale ale angajatilor pentru ca managementul resurselor umane este recunoscut ca un factor decizional de succes. In vederea dezvoltarii activitatilor organizationale, mecanismele de functionare ale managementului resurselor umane ofera suficiente elemente de sprijin pe care le vom prezenta, intr-o forma echilibrata, clara si concisa pe parcursul celor doua mari parti ale lucrarii

resursele umane in organizatii si sisteme de resurse umane. Acestea preiau teme abordate de autor in alte doua carti care s-au bucurat de mare interes (Florin Ciotea, Monica Rus, Lucia Cosa, Paul Cocian, Adrian Petelean, Managementul performant al resurselor umane, Editura EFI-ROM, Tg.-Mures, 2001 si Liviu Ilies, Codruta Osoian, Adrian Petelean, Managementul resurselor umane, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2002).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.