Managementul resurselor umane

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pentru a-si determina necesarul de resurse umane, organizatiile pornesc de la obiectivele globale. Ele elaboreaza o structura a resurselor umane sub forma unei diagrame previzionale care serveste pentru conceperea noilor activitati, precum si a celor care urmeaza sa fie divizate intre subdiviziuni organizatorice sau intre posturi. Fiecare dintre aceste posturi trebuie sa fie insotit de o descriere[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul resurselor umane

Pentru a-si determina necesarul de resurse umane, organizatiile pornesc de la obiectivele globale. Ele elaboreaza o structura a resurselor umane sub forma unei diagrame previzionale care serveste pentru conceperea noilor activitati, precum si a celor care urmeaza sa fie divizate intre subdiviziuni organizatorice sau intre posturi. Fiecare dintre aceste posturi trebuie sa fie insotit de o descriere a sarcinilor, competentelor, responsabilitatilor si atributiilor. Aceasta descriere este utila pentru determinarea cat mai exacta a profilului psihosocioprofesional al noului angajat.

Stabilirea unei structuri a resurselor umane, in vederea realizarii unei organigrame previzionale, necesita anticiparea schimbarilor organizationale, respectiv: crearea unor activitati noi, diminuarea sau desfiintarea acestora. Astfel, organigrama trebuie sa aiba o structura, in acelasi timp, atat rigida, pentru a servi ca baza de orientare a obiectivelor stabilite, cat si flexibila, pentru a putea fi modificata in functie de necesitati. De asemenea, stabilirea unei organigrame previzionale implica, in egala masura, o modificare a descrierii unor posturi.

Previziunea necesarului de resurse umane presupune definirea numarului exact al efectivului de resurse umane pe care fiecare serviciu din cadrul organizatiei il foloseste de la o perioada la alta. Aceste efective sunt prevazute in functie atat de necesitatile de resurse umane ale fiecarui departament, cat si de obiectivele globale ale organizatiei: volumul vanzarilor; costurile; profitul; proiectele de investitii; diversificarea operatiilor;

politica de centralizare sau de descentralizare a resurselor umane etc. Aceasta "concertare strategica" nu impiedica activitatea departamentelor din cadrul organizatiilor sa isi stabileasca obiective specifice in domeniul resurselor umane, pentru ca aceste obiective urmaresc un scop comun.In aceasta etapa, principalele activitati constau in:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.