Managementul resurselor umane

3x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

R.U. - capitalul intelectual al organizatiei format ca rezultat al interactiunilor dintre actorii organizationali marcat de amprenta culturala, sociala si economica a colectivitatii respective.
R.U.esteo resursa :limitata cantitativ si inepuizabila calitativ;
rara, de importanta strategica;regenerabila;creatoare;singura creatoare de valoare adaugata;cu cel mai inalt grad de perisabil[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul resurselor umane

R.U. - capitalul intelectual al organizatiei format ca rezultat al interactiunilor dintre actorii organizationali marcat de amprenta culturala, sociala si economica a colectivitatii respective.
R.U.esteo resursa :limitata cantitativ si inepuizabila calitativ;
rara, de importanta strategica;regenerabila;creatoare;singura creatoare de valoare adaugata;cu cel mai inalt grad de perisabilitate care se poate autobloca, introducand si multiplicand factori noi de risc.

M.R.U - filozofie care orienteaza actiunile privind modul in care ar trebui tratati angajatii in interesul organizatiei.Varianta tehnicista abordarea material - utilitarista;modalitati de dirijare a oamenilor pentru a spori avantajul competitiv al firmei;prin investitii judicioase in oameni firma poate obtine castig:angajatul este o marfa ca oricare alta.Varianta umanista-abordare calitativa;oamenii - active valoroase, sursa de vantaj competitiv, reciprocitatea de interese dintre angajatori si angajati.

Acceptiunile M.R.U:
Disciplina stiintifica - studiaza procesele de planificare, recrutare, dezvoltare si utilizare optima a resurselor umane in beneficiul organizatiei, al fiecarui individ si al comunitatii, in ansamblu.

Departament specializat - compartimentele functionale in care se desfasoara activitatile specializate de asigurare, dezvoltare si utilizare a capitalului intelectual al firmei;Proces - ansamblul activitatilor prin care se asigura numarul, structura si evolutia resurselor umane, utilizarea lor eficienta, potrivit obiectivelor individuale si organizationale.

Bunastarea sociala:specifica perioadei de dezvoltare a productiei ca urmare a utilizarii metodelor de organizare a productiei promovate de scoala clasica;amplificarea diviziunii muncii, identificarea functiunilor organizatiei a condus la aparitia "functionarilor capitalului" care preiau organizarea diverselor activitati, degajandu-i pe proprietari de problemele tehnice;activitate lor era dedicata nu numai procurarii mainii de lucru ci si imbunatatirii conditiilor de munca oferite angajatilor ca si asigurarii unor facilitati: cantine, locuinte, indemnizatii de boala;primii functionari din aceasta categorie au aparut in fabricile de munitii din timpul primului razboi mondial.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.