Managementul proiectului

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.82

nivel: Facultate

Acesta, impreuna cu planul de achizitii, este probabil cel mai important instrument de care este nevoie pantru a asigura ca toate activitatile proiectului sunt recunoscute si indeplinite intr-o ordine corecta si o perioada potrivita de timp. Una dintre primele responsabilitati ale Managerului de proiect este de a intocmi acest plan si de a-l agrea impreuna cu Autoritatea Contractanta. Ar trebui re[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul proiectului

Acesta, impreuna cu planul de achizitii, este probabil cel mai important instrument de care este nevoie pantru a asigura ca toate activitatile proiectului sunt recunoscute si indeplinite intr-o ordine corecta si o perioada potrivita de timp. Una dintre primele responsabilitati ale Managerului de proiect este de a intocmi acest plan si de a-l agrea impreuna cu Autoritatea Contractanta. Ar trebui revazut nu mai putin de o data pe luna si in formatul pe care vi l-am oferit poate fi folosit pentru raportul de Implementare cerut de AT, ca parte a procesului de Monitorizare.

Acum haideti sa ne uitam la unele dintre activitatile importante care trebuiesc luate in considerare pentru a dezvolta un Plan de Implementare util. Stiu ca toti dintre dumneavoastra ati depus un Plan de Implementare in aplicatiile pentru grant. Acum insa sunt cel putin 6 luni de cand acestea au fost elaborate. Unii dintre dumneavoastra ati avut durata contractelor redusa cand grantul a fost acordat. De aceea Planul de Implementare ar trebui revazut si reconceput pentru a lua in calcul situatia actuala. Deoarece va vom cere primele rapoarte la sfarsitul acestei luni (Septembrie) revizuirea trebuie facuta inainte de aceasta perioada.

Asa cum activitatile de achizitie impun restrictii logice in Planul de Implementare si vice-versa este esential ca Planul de Achizitie sa fie dezvoltat in conjunctie cu Planul de Implementare. Acest exercitiu va determina probabil daca fiecare activitate de achizitii va avea loc pentru fiecare serviciu sau pentru tot proiectul. Fiecare pas al achizitiilor va trebui clar identificat si se va tine seama la resursele umane disponibile pentru aceste activitati.
Aceasta va fi discutata in detaliu mai tarziu intr-un atelier de lucru

Rapoartele care sunt listate sunt acele rapoarte care sunt cerute de AT de la managerul de proiect in fiecare luna. Acum, aceasta poate parea o sarcina neplacuta, dar in experienta mea de 35 de ani, o disciplina in scrierea rapoartelor creste sansele de a recunoste din timp aparitia unor probleme. Aceasta este in mod special importanta in privinta potentialelor probleme care, fiind recunoscute, sunt mai multe sanse ca ele sa fie evitate.

Mai mult decat atat aceste rapoarte pot fi folosite pentru intalniri. Si doresc sa scot in evidenta ca aceste rapoarte sunt o pierdere de timp ale managerilor de proiecte si a oricaruia daca ele nu sunt pregatite sarguincios, cinstit si real.Continutul acestor rapoarte va fi analizat mai tarziu intr-un atelier de lucru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.