Managementul proiectelor software

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.65

nivel: Facultate

Raspunsurile la aceste intrebari pot fi considerate cerinte prestabilite in activitatea de planificare a proiectelor informatice. Necunoasterea informatiilor sau absenta unor raspunsuri satisfacatoare vor afecta elaborarea si fundamentarea planului de realizare si punere in functiune a proiectului sistemului informatic.Tot ca cerinta prestabilita poate fi considerata si stabilirea metodologiei de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul proiectelor software

Raspunsurile la aceste intrebari pot fi considerate cerinte prestabilite in activitatea de planificare a proiectelor informatice. Necunoasterea informatiilor sau absenta unor raspunsuri satisfacatoare vor afecta elaborarea si fundamentarea planului de realizare si punere in functiune a proiectului sistemului informatic.Tot ca cerinta prestabilita poate fi considerata si stabilirea metodologiei de planificare, urmarire si raportare. In prezent, se practica varianta prin care se detaliaza numai primele faze ale proiectului, iar pentru proiectare, programare si testare se va limita doar la o schitare a planului.

Deci desfasurarea proiectelor software impune pe linga cerintele de mai sus alegerea echipei de proiect si a responsabilului de proiect care se face prin respectarea cerintelor referitoare la competentele profesionale necesare pentru proiectul respectiv. Un proiect se organizeaza si exista pe durata ciclului de dezvoltare a produsului/serviciului de realizat. Dupa receptia acestuia, proiectul se considera terminat daca se intra in perioada de garantie (pentru clientul extern).

O data cunoscute cerintele planificarii, managerul de proiect realizeaza planificarea detaliata a proiectului. Acest lucru presupune: cunoasterea detaliata a activitatilor si respectiv stabilirea succesiunii logice a acestora in cadrul fiecarei etape. Dupa inventarierea si intocmirea listei de activitati se deduc subactivitatile si se stabileste succesiunea logica si timpul afectat fiecareia. In cele ce urmeaza sugeram un exemplu de lista de activitati, grupate pe etape de realizare a proiectului informatic In concluzie, realizarea unui proiect incepe deci cu exprimarea cerintelor si se finalizeaza prin obtinerea unui program operational.

Intre aceste jaloane se deruleaza asa numitul ciclu de dezvoltare software, format dintr-o suita de perioade care se numesc faze si care se suprapun in parte. In interiorul fazelor se definesc activitati. Mai precis ciclul de viata inseamna definirea unei suite de faze, a activitatilor efectuate in timpul acestor faze, a rezultatelor (documente, programe) ce se obtin si a dependentelor intre faze.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.