Managementul proiectelor si programelor internationale

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.89

nivel: Facultate

Managementul integrarii proiectului - integrarea cunostintelor din diferite domenii pentru a se asigura cele trei procese ale unui proiect: planificare, executie, control Managementul scopului - se asigura ca proiectul va cuprinde doar activitatile necesare pentru finalizarea cu succes a proiectului Managementul timpului - incadrarea in timp a proiectului Managementul costurilor - incadrarea in b[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul proiectelor si programelor internationale

Managementul integrarii proiectului - integrarea cunostintelor din diferite domenii pentru a se asigura cele trei procese ale unui proiect: planificare, executie, control Managementul scopului - se asigura ca proiectul va cuprinde doar activitatile necesare pentru finalizarea cu succes a proiectului Managementul timpului - incadrarea in timp a proiectului Managementul costurilor - incadrarea in buget a proiectului Managementul calitatii - are in vedere satisfacerea necesitatilor pentru care proiectul a fost intreprins.

Managementul resurselor umane-utilizarea intr-un mod eficient al resurselor umane implicate in proiect; cuprinde: alegerea formei organizationale, angajarea personalului si dezvoltarea echipei de proiect. Managementul comunicarii - asigurarea bazei de date a proiectului, diseminarea informatiilor, raportarea evolutiei/progresului proiectului si finalizarea acestuia
Toate societatile inca de la inceputuri au cunoscut abilitatile si tehnicile specifice managementului de proiect in vederea indeplinirii unor obiective.

Sa ne aducem aminte de proiectul piramidelor din Egipt: un proiect complex, desfasurat pe o perioada lunga de timp cu ajutorul unui numar impresionant de resurse. Managementul proiectelor a aparut ca un instrument de planficare, coordonare si control. Majoritatera progreselor in managementul proiectelor s-au inregistrat in a 2 -a jumatate a secolului XX. O parte importanta a tehnicilor si practicilor de management de proiect s-au dezvoltat in organizatiile publice, mai precis in sectorul militar.

Suprematia in domeniul inarmarii sau spatial a jucat un rol deaosebit de important in dezvoltarea unor tehnici complexe de management.
Aproape toate tehnicile utilizate astazi au fost dezvoltate in acea perioada in special datorita competitiei dintre natiuni: Programul naval Polaris, Programul spatial Apollo, Programele navetelor spatiale, Cursa inarmarilor. Metode ca PERT(Program Evaluation and Review Technique), metoda drumului critic(CPM - critical path method), WBS(work breakdown structure),

PDM (precedence diagram method) au aparut si dezvoltat pentru a se putea face fata unei programari rapide, in regim de urgenta a lucrarilor unui proiect.Etapele importante ale evolutiei managementului proiectelor:Dezvoltarea metodelor PERT, CPM - 1950 Introducerea conceptului de punct unic de responsabilitate - responsabilizarea unei singure persoane pentru intreg proiectul de la conceptia acestuia si pana la finalizarea lui - 1950 Se foloseste pentru prima oara structura organizatorica de tip matrice - NASA -1960.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.