Managementul proiectelor

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.99

nivel: Facultate

In realizarea unui proiect un pas important il reprezinta delimitarea scopului proiectului. In stransa corelatie cu acesta vor fi definite obiectivele strategice ale acestuia. Pentru aceasta este necesara o analiza a unor informatii precum:factori externi: amplasarea si conditiile locale, aspecte privind sanatatea si siguranta, impactul asupra mediului inconjurator;resurse;durata;context legal, ec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul proiectelor

In realizarea unui proiect un pas important il reprezinta delimitarea scopului proiectului. In stransa corelatie cu acesta vor fi definite obiectivele strategice ale acestuia. Pentru aceasta este necesara o analiza a unor informatii precum:factori externi: amplasarea si conditiile locale, aspecte privind sanatatea si siguranta, impactul asupra mediului inconjurator;resurse;durata;context legal, economic, tehnic, social;

Este necesara, de asemenea, identificarea potentialilor clienti / beneficiari (externi / interni), grupurile tinta interesate de rezultatele proiectului.Clientul, impreuna cu managerul de proiect vor stabili obiectivele proiectului. Orice proiect este supus si unui numar de constrangeri, limitari situate in afara controlului echipei de proiect si care trebuie gestionate. Acestea nu sunt neaparat probleme sau riscuri. Cu toate acestea, managerul de proiect trebuie sa cunoasca aceste constrangeri, deoarece acestea se refera la conditii in care trebuie sa se incadreze executia proiectului.

Constrangerile de timp, de exemplu, implica faptul ca anumite evenimente trebuie sa aiba loc la anumite date sau trebuie sa se incadreze in anumite termene. Resursele sunt, de cele mai multe ori, limitate, generand astfel constrangeri in realizarea proiectului.
Putem vorbi de un context social in care orice proiect isi desfasoara activitatea. O analiza a impactului proiectului asupra persoanelor potential interesate (persoane implicate, persoane afectate pozitiv sau negativ) ne ajuta sa definim relatia pe care consideram ca o putem avea in viitor fata de ele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.