Managementul productiei industriale

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sectiile auxiliare sunt verigi de productie in cadrul carora se executa produse sau lucrari care nu constituie obiectul activitatii de baza al intreprinderii, dar care sunt absolut obligatorii pentru buna desfasurare a proceselor de productie de baza. Sectiile auxiliare cele mai des intalnite in cadrul intreprinderilor industriale sunt sectia energetica (centralele producatoare de diferite feluri [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul productiei industriale

Sectiile auxiliare sunt verigi de productie in cadrul carora se executa produse sau lucrari care nu constituie obiectul activitatii de baza al intreprinderii, dar care sunt absolut obligatorii pentru buna desfasurare a proceselor de productie de baza. Sectiile auxiliare cele mai des intalnite in cadrul intreprinderilor industriale sunt sectia energetica (centralele producatoare de diferite feluri de energie - energie electrica, abur, aer comprimat etc), sectia de SDV-uri, sectia de reparatii etc.

Sectiile de servire sunt acele verigi structurale in cadrul carora se executa activitati de productie ce se constituie ca servicii atat pentru sectiile de baza, cat si pentru sectiile auxiliare, cum ar fi spre exemplu sectia retele energetice (pentru transportul diferitelor tipuri de energie catre diferitii consumatori din cadrul intreprinderii industriale), sectia depozite si sectia transport intern.Sectiile anexa sunt verigile organizatorice destinate valorificarii deseurilor in acele intreprinderi in care rezulta o cantitate mare de materiale refolosibile.

Se constituie ca sectii anexa ale intreprinderii si standurile de prezentare a produselor din expozitii si targuri sau magazinele proprii de desfacere.Atelierul de productie este o veriga organizatorica care isi poate desfasura activitatea ca subunitate de productie a unei sectii de productie sau in mod independent si atunci se deosebeste de sectia de productie doar prin volumul de activitate care se desfasoara in cadrul acestuia.

Atelierul de proiectare este veriga structurala a carei activitate este orientata in executarea acelor lucrari de proiectare de dimensiuni mai reduse si care nu au fost executate de institutele de specialitate.
Laboratorul de control si cercetare este veriga organizatorica in cadrul careia se executa diferite analize si masuratori a calitatii produselor si a materiilor si materialelor.Sectoarele de productie sunt subunitati ale atelierului, delimitate teritorial unde se executa o anumita faza de proces tehnologic sau anumite componente ale unui produs.

Locurile de munca sunt verigile organizatorice de baza ale intreprinderii industriale. Acestea ocupa o anumita suprafata de productie dotata cu utilaj si echipament tehnologic corespunzator destinat executarii unor operatii tehnologice sau servicii productive.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.