Managementul proceselor logistice de transport intern

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

H. Mathe si D. Tixie, in lucrarea "La logistique", definesc logistica intreprinderii in contextul cerintelor economiei concurentiale de piata: "un concept de optimizare a coordonarii intre amontele si avalul intreprinderii intr-un context concurential"............. "Functia obiectiv a activitatilor logistice este obtinerea celui mai bun raspuns la nevoile pietei, cu costul cel mai scazut posibil".[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul proceselor logistice de transport intern

H. Mathe si D. Tixie, in lucrarea "La logistique", definesc logistica intreprinderii in contextul cerintelor economiei concurentiale de piata: "un concept de optimizare a coordonarii intre amontele si avalul intreprinderii intr-un context concurential"............. "Functia obiectiv a activitatilor logistice este obtinerea celui mai bun raspuns la nevoile pietei, cu costul cel mai scazut posibil".
Pe aceasta baza, poate fi definita logistica intreprinderii prin ansamblul proceselor care se refera la formarea, dirijarea si intretinerea fluxurilor de materiale si produse, inclusiv de informatii aferente acestora, in cadrul unui sistem de productie, in anumite conditii prestabilite pe baza cerintelor pietei si a obiectivelor de functionare a sistemului.

Formarea fluxurilor de materiale si produse se realizeaza prin procesul de proiectare sau reproiectare a subsistemului logistic din cadrul sistemului intreprinderii.
Dirijarea fluxurilor de materiale si produse se asigura prin organizarea structurala si procesuala, in spatiu si in timp, a diferitelor activitati din subsistemul logistic al intreprinderii.
Intretinerea fluxurilor de materiale si produse este rezultatul planificari si programarii activitatilor specifice subsistemului logistic din intreprindere.

In componenta subsistemului logistic al intreprinderii sunt incluse o serie de activitati functionale si operationale, referitoare in principal la urmatoarele aspecte:
Scopul proceselor logistice ale intreprinderii consta in realizarea coincidentei de timp si de loc intre cerintele procesului de productie sub raport material si posibilitatile de asigurare a resurselor materiale necesare. In acest sens, pentru realizarea in conditii normale a productiei, fiecare resursa materiala trebuie sa fie prezenta la momentul si locul de efectuare a operatiilor tehnologice, in cantitatea ceruta de volumul productiei executate, la calitatea si dimensiunile stabilite prin prescriptiile tehnologice.

Aceleasi conditii se impun si in raporturile dintre cerintele pietei pentru diferitele produse furnizate de intreprindere si posibilitatile de distributie a acestora.
Pentru ca aceste situatii sa se produca in mod continuu, fara perturbatii semnificative, resursele materiale intrate in sistemul de productie si produsele iesite din sistemul de productie sunt supuse unor procese de transport, manipulare si depozitare (T.M.D.).
Transportul asigura transferul in spatiu a diferitelor materiale si produse, in vederea aducerii lor la locul de utilizare sau de depozitare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.