Managementul marketingului ecologic

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.92

nivel: Facultate

Miscarea ecologista a aparut si s-a dezvoltat ca o reactie la impactul negativ pe care activitatile umane il au asupra mediului inconjurator.
Poluarea mediului poate surveni in oricare din secventele ciclului : productie-distributie-consum. Exista sectoare de productie poluante, sau numai tehnologii de fabricatie poluante, procese logistice (transportul auto) care afecteaza mediul natural,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul marketingului ecologic

Miscarea ecologista a aparut si s-a dezvoltat ca o reactie la impactul negativ pe care activitatile umane il au asupra mediului inconjurator.
Poluarea mediului poate surveni in oricare din secventele ciclului : productie-distributie-consum. Exista sectoare de productie poluante, sau numai tehnologii de fabricatie poluante, procese logistice (transportul auto) care afecteaza mediul natural, precum si o gama din ce in ce mai larga de bunuri si servicii poluante.

Posibilitatile de interventie din partea marketingului, exista cel putin principial, in oricare din aceste secvente: perfectionarea tehnologiilor, orientarea cererii consumatorilor catre produse nepoluante, reciclarea deseurilor si a ambalajelor.

Ecologistii isi axeaza actiunile pe directia promovarii unor mijloace de protectie a mediului, ale caror costuri sa fie incluse in pretul produselor; de multe ori insa ei pledeaza in favoarea conservarii mediului prin incetinirea sau, chiar, prin oprirea cresterii economice.
La nivel mai general, problema consta in concilierea viziunii ecologiste cu interesele individuale si de ansamblu ale membrilor societatii.

Fhilip Kotler defineste marketingul ca pe un proces de natura manageriala si sociala, prin intermediul caruia indivizi, sau grupuri de persoane, obtin ceea ce au nevoie si isi doresc, creand si schimband cu altii produse sau valoare.
Pornind de la aceasta definitie, atributul de ""verde" asociat marketingului ii va conferi, acestuia din urma, o serie de noi valente.
Astfel, de la caz la caz, a fi "verde" poate avea unul sau, simultan, mai multe intelesuri:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.