Managementul lantului de distributie a produselor

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

distributiePentru elaborarea unei astfel de polici, tour-operatorii vor tine cont de o serie de indicatori de performanta (standarde), acestia putand varia in functie de tipul furnizorului de servicii sau produse turistice. De exemplu, pentru a analiza performanta furnizorilor de servicii de cazare se vor lua in calcul indicatori precum: -consumul de energie raportat la numarul innoptarilor; -surs[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul lantului de distributie a produselor

distributiePentru elaborarea unei astfel de polici, tour-operatorii vor tine cont de o serie de indicatori de performanta (standarde), acestia putand varia in functie de tipul furnizorului de servicii sau produse turistice. De exemplu, pentru a analiza performanta furnizorilor de servicii de cazare se vor lua in calcul indicatori precum: -consumul de energie raportat la numarul innoptarilor; -sursa de energie utilizata; -masurile de utilizare eficienta a energiei;

-consumul de apa/zi turist;Aceste standarde pot fi: de performanta (bazate pe un anumit nivel de performanta), de proces (bazate pe proceduri si practici specifice) sau o combinatie a acestora. In acelasi timp, aceste standarde trebuie sa fie suficient de flexibile, astfel incat sa poata fi adaptate conditiilor socio-economice si de mediu locale.Atunci cand tour-operatorul are in proprietate structuri de cazare sau alte facilitati, va exercita un control direct asupra implementarii masurilor de durabilitate.

In acest caz, tour-operatorul trebuie sa aiba fata de aceste facilitati aceleasi cerinte de aplicare a standardelor ca in cazul furnizorilor contractati. De asemenea, tour-operatorul trebuie sa stabileasca graficul si durata de implementare a acestor standarde. Planul de actiune poate fi gandit pe trei etape: termen scurt, mediu si lung, pentru a permite furnizorilor indeplinirea standardelor impuse. Nu trebuie uitat nici faptul ca, nu toti furnizorii vor putea atinge aceste standarde in acelasi timp.

Pentru ca furnizorii sa indeplineasca performantele de durabilitate impuse, tour-operatorii sunt primii care ar trebui sa le ofere suportul necesar, atat tehnic cat si moral.Gradul de suport tehnic oferit fiecarui furnizor va fi stabilit in functie de perfomantele atinse pana atunci si poate consta in: materiale printate, workshop-uri, dialog bilateral, sesiuni de training, chestionare, informatii si suport de telecomunicatii etc. De asemenea, in situatia in care exista scheme de ecoectichetare, tour-operatorul poate sustine furnizorul in obtinerea acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.